Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Valmierā uz tikšanos ar deputātu kandidātiem ierodas ap 100 iedzīvotāju

Trešdien uz publisko diskusiju "Kam uzticēsim Valmieru?" Vidzemes augstskolā sapulcējās aptuveni 100 cilvēku. Pēc diskusijas no klātesošajiem izskanēja pārliecība, ka precīzas atbildes uz jautājumiem gan nav gūtas, tāpat arī nav pārliecības, ka visu deviņu partiju deputātu kandidātu izteiktie solījumi varēs pildīt visus solījumus.

Tomēr uzskatīja, ka diskusijas ir vērtīgas.Arī pieaicinātais eksperts - Vidzemes augstskolas lektors Visvaldis Valtenbergs - nedaudz ironiski izteicās, ka gadījumā, ja visus klātesošos deputātu kandidātus ievēlētu, domes darbs būtu spīdošs. Diskusijā piedalījās visu Valmieras pašvaldībā iesniegto sarakstu kandidāti: Andris Kabraks (Jaunais Laiks), pašreizējais pilsētas mērs Inesis Boķis (Tautas Partija), Guntars Bilsēns (LPP/LC), Romāns Naudiņ š(TB/LNNK un Visu Latvijai), Viktors Dancis (Latvijas Sociāldemokrātiskā Strādnieku partija), Anastasija Vībāne (Pilsoniskā Savienība), Valdis Stiģis (Zaļo un Zemnieku savienība) Andris Aizsilnieks (Sabiedrība citai politikai) un Juris Nabokins (PCTVL)

Iedzīvotājus pamatā interesēja kandidātu redzējums par bērnu nodarbinātību un pieskatīšanu, tāpat izskanēja jautājumi par māju siltināšanu un kurš būs lielākais ieguvējs no tā -  iedzīvotāji satraucās, ka līdz ar maksājumu samazināšanos palielinās tarifus.

Tāpat iedzīvotājiem bija jautājumi, kā dome plāno saimniekot nākotnē, ja šobrīd ir aizņēmusies lielas summas infrastruktūras sakārtošanā, bet uzņēmumiem pašvaldības teritorijā dažādos maksājumos piešķīrusi atlaides 100 000 latu apmērā. Tāpat liela diskusija izvērsās par NVO atbalstu - vieni uzskatīja, ka atbalsts ir par mazu un tās varētu vairāk iesaistīt pašvaldības darbībā, bet izskanēja arī viedoklis, ka atbalsts jau ir pietiekams.

Valmierieši vēlējās uzzināt arī, kas ir partiju kandidāti mēra amatam. Uz to visi klāteosšie deputātu kandidāti atbildēja, ka ir gatavi uzņemties mēra amatu, vienīgi ZZS pārstāvis nebija pārliecināts, ka iegūs pārstāvību domē, tāpēc arī nesteidzās paust pārliecību ieņemt šo amatu.

Iedzīvotāji arī uzdeva jautājumu, kādā gadījumā deputāti būtu gatavi nolikt savu mandātu. Kandidātu atbildēs skanēja, ka kritēriji būtu nekompetence, veselības problēmas, kā arī, ja priekšvēlēšanu solījumi nesaskan ar darīto.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas