Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Valsts augstākās amatpersonas izsaka līdzjūtību; sēras par Latviju arī ārvalstīs

Valsts augstākās amatpersonas izteikušas līdzjūtību traģēdijā veikala Maxima XX negadījumā bojāgājušo un cietušo tuviniekiem.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) savā un valdības vārdā izsaka visdziļāko līdzjūtību Zolitūdes traģēdijā veikalā Maxima cietušajiem, viņu ģimenēm un tuviniekiem, portālu Diena.lv informēja Valsts kancelejā.

"Šis negaidītais un traģiskais notikums ir satricinājis mūsu valsti, un savās domās esam kopā ar visiem, kurus skārusi šī nelaime. Lai arī kādi būtu tās iemesli, šī traģēdija prasījusi pārāk lielu upuru skaitu," sacīja premjers.

Viņš izteicis līdzjūtību arī nelaimes seku likvidēšanas darbos bojāgājušo ugunsdzēsēju un glābēju ģimenēm un darba kolēģiem.

"Šie vīri, kas nekavējās rīkoties, lai sniegtu palīdzību cietušajiem un drupās iesprostotajiem cilvēkiem, ir pelnījuši visdziļākos mūsu cieņas apliecinājumus. Viņu dzīvības ir neaprakstāms zaudējums gan ģimenēm, gan Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam, gan mūsu valstij," izteicies Dombrovskis.

Premjers novēl ātru izveseļošanos tiem, kuri pēc nelaimes atlabst slimnīcā.

Arī Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (Vienotība) parlamenta vārdā izteikusi visdziļāko līdzjūtību Zolitūdē notikušās traģēdijas upuru ģimenēm un tuviniekiem, portālu Diena.lv informēja Saeimas preses dienests.

"Īpaši traģiski, ka pagājušās nakts notikumos ir tik daudz bojāgājušo un cietušo, kuru vidū ir gan bērni, gan arī tie, kas pašaizliedzīgi un drosmīgi, ziedojot visdārgāko, kas ikvienam dots - dzīvību, piedalījās glābšanas darbos," norāda Āboltiņa.

Saeimas priekšsēdētāja novēl drīzu izveseļošanos visiem nelaimē cietušajiem un ievainotajiem un pateicas ikvienam atbildīgo iestāžu darbiniekam, kas iesaistījās glābšanas darbos, kā arī turpina strādāt, lai likvidētu traģēdijas sekas.

Saeimas spīkere arī piedalīsies piektdien plānotajā Zolitūdes traģēdijas upuriem veltītajā aizlūgumā Rīgas Domā.

Valsts prezidents Andris Bērziņš izsaka visdziļāko līdzjūtību Zolitūdes traģēdijā bojāgājušo ģimenēm un tuviniekiem: "Tā ir prātam neaptverama traģēdija, kas atbalsojas ikviena līdzi jūtoša cilvēka sirdī un nevar atstāt mūs vienaldzīgus."

Valsts prezidents izsaka līdzjūtību arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbiniekiem, kuri, pašaizliedzīgi pildot darba pienākumus, zaudējuši savus kolēģus. Traģēdijā cietušajiem Bērziņš novēl atveseļošanos un izturību.

Valsts prezidents aicina valstī izsludināt sēras, godinot bojā gājušo piemiņu.

Tāpat Valsts prezidents pateicas visiem, kuri visas nakts garumā snieguši un turpina sniegt palīdzību cietušajiem un iesaistās traģiskā notikuma seku likvidēšanā gan savu profesionālo pienākumu, gan cilvēcības un līdzjūtības emociju vadīti: "Saskaroties ar šāda mēroga nelaimēm, atklājas arī cilvēku nesavtība un patiesā vēlēšanās palīdzēt, atbalstīt un stiprināt tos, kurus skārusi šī traģēdija. Paldies visiem, kas to dara un turpina darīt."

Bērziņš arī uzsver, ka notikums Zolitūdē jāizmeklē ar vislielāko atbildību, lai šādas traģēdijas Latvijā vairs neatkārtotos.

Piektdien plkst. 1200 Valsts prezidents apmeklēs Zolitūdes traģēdijai veltīto aizlūgumu Rīgas Doma baznīcā.

Latvijas vēstniecība Krievijā atvērusi līdzjūtības grāmatu Zolitūdes traģēdijā cietušo piemiņai. Jau no paša rīta pie vēstniecības ēkas ierodas cilvēki ar ziediem, lai izteiktu līdzjūtību bojāgājušo un cietušo piemiņai. Vēstniecībā tiek saņemti iedzīvotāju tālruņu zvani un e-pasti ar līdzjūtības izteikumiem.

Latvijas vēstniecība Krievijā pauž visdziļāko līdzjūtību cietušajiem, viņu ģimenēm un tuviniekiem.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs ir saņēmis līdzjūtības vēstuli no Tallinas mēra Edgara Savisāra. "Esam saņēmuši ziņas par lielo nelaimi tirdzniecības centrā Maxima. Visu Tallinas iedzīvotāju un savā vārdā, izsaku visdziļāko līdzjūtību nelaimes gadījumā cietušajiem un viņu tuviniekiem. Domās mēs esam ar jums," sacīts vēstulē.

Līdzjūtību izteicis arī ASV vēstnieks Latvijā Marks Pekala. "Gan savā, gan vēstniecības, gan Amerikas iedzīvotāju vārdā, izsaku visdziļāko līdzjūtību Latvijas tautai par notikušo traģēdiju tirdzniecības centrā Maxima, Zolitūdē. Mūsu domas un lūgšanas ir kopā ar bojāgājušo un ievainoto ģimenēm un tuviniekiem," teikts paziņojumā.

Latvijas vēstniecība Lietuvā informē, ka piektdien Latvijas vēstnieks Lietuvā Mārtiņš Virsis tikās ar Lietuvas Seima priekšsēdētāju Loretu Graužiņieni. Tikšanās laikā Seima priekšsēdētāja vēstniekam izteica visdziļāko līdzjūtību saistībā ar traģisko notikumu Rīgā, Maxima tirdzniecībā centrā Zolitūdē. Lietuvas Seima priekšsēdētāja Seima un visas Lietuvas tautas vārdā lūdza nodot līdzjūtības apliecinājumus Latvijas Saeimas priekšsēdētājai Solvitai Āboltiņai un bojāgājušo, un ievainoto tuviniekiem. 

Pievienotas pēdējās divas rindkopas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas