Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Valsts iestādes atkal varēs pirkt dienesta automašīnas

Finanšu ministrijas (FM) sagatavotā kārtība paredz atcelt līdzšinējo aizliegumu dienesta automobiļus iegādāties valsts pārvaldes iestāžu īpašumā un noteikt maksimālo automašīnu nomas un iegādes maksu,vēsta Latvijas Radio

FM Budžeta departamenta vadītāja Ilonda Stepanova informē, ka ministra, īpašu uzdevumu ministra, Ministru prezidenta biedra automobiļa maksimālā nomaksas maksa mēnesī bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) ir 530 lati.

Valsts sekretāra, parlamentārā sekretāra, Valsts kancelejas vadītāja, Pārresoru koordinācijas centra vadītāja, Sabiedrības integrācijas fonda vadītāja, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka automašīnas maksimālā nomas maksa mēnesī paredzēta 500 lati. Par tādu pat summu automobili varēs nomāt ministrijas padotības iestādes vadītājs, ja strādājošo skaits iestādē pārsniedz 100. Citas valsts amatpersonas un darbinieki automašīnu varēs nomāt par summu, kas nepārsniedz 400 latus mēnesī bez PVN.

Automobiļa maksimālā iegādes cena bez PVN ministram tiks noteikta 16 500 latu. Valsts sekretāra, parlamentārā sekretāra, Valsts kancelejas vadītāja, Pārresoru koordinācijas centra vadītāja, Sabiedrības integrācijas fonda vadītāja, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka automašīnas iegādes summa nevarēs pārsniegt 14 500 latu bez PVN. Par tādu pat summu automobili varēs iegādāties Valsts kancelejas un ministrijas padotībā esošas iestādes vadītājs, ja strādājošo skaits iestādē ir lielāks par 100. Pārējo amatpersonu un darbinieku automašīnu maksimālā iegādes cena bez PVN tiks noteikta 12 500 latu.

Dokuments noteiks arī maksimāli pieļaujamo CO2 izmešu līmeni, kas jāievēro, slēdzot automobiļa nomas līgumu vai automobili iegādājoties. Izstrādātā kārtība paredz, ka automobiļa maksimālā iegādes cena ietver izdevumus par automobiļa iegādi kopā ar automobiļa papildu aprīkojumu. Tiks noteikti arī izdevumi, kas jāiekļauj automobiļa maksimālajā nomas maksā mēnesī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas