Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 14. septembris
Sanda, Sanija, Sanita, Santa, Sandija

Valsts policijas inspektores izglābj ar konfekti aizrijušos zēnu

Valsts policijas Prevencijas grupas inspektores sestdien izglāba 13 gadus vecu zēnu, kurš bija aizrijies ar konfekti, aģentūru LETA informēja Valsts policijas pārstāve Zane Vaskāne.

Valmieras Jaunatnes centra "Vinda" dārzā Valmieras pilsētas svētku laikā norisinājās dažādas aktivitātes bērniem, kad pēcpusdienā policijas inspektorēm pienāca klāt raudoša meitene, lūdzot palīdzību, jo viņas 13 gadus vecais brālis aizrijies ar konfekti.

Saprotot situācijas nopietnību, galvenā inspektore Liene Kaužēna nekavējoties sāka veikt Heimliha paņēmienu, lai atbrīvotu zēna elpceļus. Kolēģe Irina Brikamane tikmēr sazinājās ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu (NMPD) un paralēli aicināja apkārtējos pēc palīdzības, jautājot, vai starp klātesošajiem ir mediķis.

Neskatoties uz vairākkārtējiem Heimliha paņēmiena mēģinājumiem un uzsitieniem pa muguru, zēns nesāka elpot. NMPD darbiniece pa telefonu konsultēja inspektori par turpmāko rīcību. Pēc kāda brīža zēns pats sāka elpot, un neilgi pēc tam ieradās NMPD brigāde, kas sniedza nepieciešamo medicīnisko palīdzību.

Pateicoties inspektoru ātrajai un profesionālajai rīcībai, kā arī apkārtējo cilvēku sadarbībai, zēna dzīvība tika izglābta. Valsts policija izsaka pateicību policijas amatpersonām Kaužēnai un Brikamanei par profesionālo rīcību. Tāpat pateicība tiek izteikta arī vīrietim, kurš dežurēja pie dārza vārtiem, nodrošinot ātru un netraucētu NMPD brigādes piekļuvi.

Šis notikums apliecina, cik svarīga ir ātra un adekvāta rīcība kritiskās situācijās, kā arī efektīva sadarbība starp dažādiem dienestiem un sabiedrību, uzsver Vaskāne.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas