Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Valsts prezidenta komandai pievienojies Edvīns Severs

Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča komandai pievienojies Edvīns Severs, kurš pilda valsts pirmās personas ārlietu padomnieka pienākumus, liecina informācija prezidenta tīmekļvietnē.

Severs ārlietu dienestā sāka strādāt 2014.gadā Rietumeiropas, Viduseiropas un Dienvideiropas valstu nodaļā, darbu turpinot Politiskā direktora birojā, bet no 2016.gada - Ministra birojā.

No 2019.gada augusta līdz 2022.gada augustam Severs dienestu turpināja Latvijas vēstniecībā Ukrainā. No 2022.gada augusta līdz 2023.gada jūlijam viņš bija ārlietu ministra biroja vadītājs.

Severs ir ieguvis maģistra grādu Latvijas Universitātes Politikas zinātnes studiju programmā. Viņš pārvalda angļu, vācu, krievu, poļu un ukraiņu valodu.

Par pašaizliedzīgu un profesionālu darbu karadarbības apstākļos Latvijas vēstniecībā Ukrainā Severs apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeni.

LETA jau ziņoja, ka drīzumā Valsts prezidenta komandai pievienosies arī aizsardzības padomnieks Latvijas pārstāvniecībā NATO Aivars Puriņš, kurš būs Rinkēviča nacionālās drošības padomnieks. Kamēr viņš pabeigs iesāktos darbus un pārcelsies no Briseles uz Rīgu, Rinkēvičs nacionālās drošības jautājumos pēc padoma vērsīsies pie Jāņa Kažociņa, kurš bija arī iepriekšējā Valsts prezidenta Egila Levita padomnieks.

Kopš 2016.gada janvāra Kažociņš bijis Valsts prezidenta nacionālās drošības padomnieks un Nacionālās drošības padomes sekretārs.

Iepriekš viņš bijis padomnieks Ārlietu un Aizsardzības ministrijā starptautiskajos un kiberdrošības jautājumos. Saeimas ievēlēts, no 2003. līdz 2013.gadam Kažociņš vadīja Satversmes aizsardzības biroju, tostarp viņš bijis NATO Civilās izlūkošanas komitejas vadītājs 2011.gadā.

Kažociņš dzimis Lielbritānijā, kā britu virsnieks dienējis Vācijā, Ziemeļīrijā, Norvēģijā, Belizā un citās valstīs. Baltijas valstīm atgūstot neatkarību, Kažociņš bija pirmais Lielbritānijas aizsardzības atašejs Igaunijā, Latvijā un Lietuvā.

Militārā dienesta laikā Čehijā Kažociņš izveidojis un komandējis militāro vienību Centrāleiropas un Austrumeiropas bruņoto spēku apmācībai. Viņš bijis britu militārais padomnieks bruņoto spēku komandierim. 2002.gadā priekšlaicīgi atvaļinājies no dienesta Lielbritānijas bruņotajos spēkos brigādes ģenerāļa pakāpē un pārcēlies uz dzīvi Latvijā.

Kažociņš ieguvis Notinghemas Universitātes bakalaura grādu filozofijā.

(Pievienota 6.rindkopa, no virsraksta un 1.rindkopas izņemta informācija par Jāni Kažociņu, kurš padomnieka pienākumus pilda tikai uz laiku.)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas