Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Valsts prezidents aicina meklēt savstarpēji pieņemamu risinājumu attiecībā uz PVN likmi augļiem, ogām un dārzeņiem

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs paudis aicinājumu rast konstruktīvu dialogu starp Latvijas lauksaimnieku organizācijām un valdību, meklējot savstarpēji pieņemamu risinājumu attiecībā uz pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi Latvijai raksturīgiem augļiem, ogām un dārzeņiem.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta padomnieks komunikācijas jautājumos Mārtiņš Drēģeris, Rinkēvičs šodien Rīgas pilī tikās ar Zemnieku saeimas, kooperatīvo sabiedrību "Mūsmāju dārzeņi" un "Baltijas dārzeņi", Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padomes un Latvijas Augļkopju asociācijas pārstāvjiem.

Tikšanās laikā Latvijas lauksaimnieku organizāciju pārstāvji Valsts prezidentam pauda savu nostāju un viedokli par nepieciešamību saglabāt samazināto 5% PVN likmi Latvijai raksturīgiem augļiem, ogām un dārzeņiem.

Kā ziņots, vairākus pēdējos gadus svaigiem augļiem un dārzeņiem Latvijā tiek piemērota PVN samazinātā likme 5% apmērā. Iepriekš tika pieļauts, ka nākamā gada budžetā augļiem un dārzeņiem PVN likme būtu atgriezusies pilnā apmērā - 21%, bet tagad rasts kompromiss - nākamgad noteikt 12% pazemināto PVN likmi.

Koalīcijā panākts kompromisa variants, ka svaigiem augļiem un dārzeņiem nākamajā gadā Latvijā piemēros PVN samazināto likmi 12%, par koalīcijā panākto vienošanos iepriekš medijiem pavēstīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Ņemot vērā, ka šādam solim vēl nepieciešams salāgot finanšu avotus, tad valdība attiecīgo priekšlikumu sagatavos uz otro lasījumu valsts budžeta 2024.gadam likumprojektam, norādīja Siliņa.

Jau ziņots, ka Ministru prezidente iepriekš pauda, ka koalīcija ir vienojusies atbalstīt tikai vietējos augļu un dārzeņu ražotājus, nevis visu ražotāju loku.

Samazinātā PVN likme 5% apmērā augļiem un dārzeņiem ir spēkā no 2018.gada 1.janvāra līdz šā gada 31.decembrim

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas