Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Valsts prezidents iestājas par Iecietības dienas atzīmēšanu Latvijā

16.novembrī Latvijā vajadzētu atzīmēt Iecietības dienu, uzskata Valsts prezidents Andris Bērziņš.

"Valsts prezidents uzskata, ka 16.novembris kā Iecietības diena ir vairāk kā vajadzīga Latvijai," norādīja prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne.

Aicinājumu iestāties par Iecietības dienu 16.novembrī šodien prezidenta paspārnē strādājošās Mazākumtautību konsultatīvās padomes sēdes laikā izteica tās jaunais loceklis, Rīgas Stradiņa universitātes profesors Deniss Hanovs.

16.novembris ir UNESCO 1945.gadā tapušās Konstitūcijas parakstīšanas gadadiena, un pirmo reizi kā Starptautiskā iecietības diena tā tika atzīmēta 1996.gadā. Starptautiskās iecietības dienas mērķis visā pasaulē ir aicināt cilvēkus būt tolerantiem citam pret citu, neierobežot otra cilvēka iespējas tādēļ, ka viņam ir cita tautība, reliģiskā piederība, cits dzimums vai atšķirīgs vecums. Arī Latvijā līdz šim notikuši dažādi Starptautiskajai iecietības dienai veltīti pasākumi.

Prezidents otrdien notikušajā Mazākumtautību konsultatīvās padomes sēdē norādīja, ka padome šogad paveikusi lielu darbu un nākamgad tās darbu vajadzētu koncentrēt uz nepilsoņu jautājumu. "Jautājums ir jāizrunā. Arī šajā sastāvā to varētu labi izrunāt un mēģināt atrast loģisku ceļu uz priekšu. Tas nenozīmē, ka visiem jākļūst par pilsoņiem, tā ir katra brīva griba. Tomēr šo jautājumu vajadzētu izvērtēt un mēģināt atrast, ko var salīdzinoši vienkārši praktiski atrisināt," sacīja prezidents.

Kā ziņots, otrdien Melngalvju namā notika Mazākumtautību konsultatīvās padomes sēde, kura bija veltīta iecietības un neiecietības izpausmēm Latvijas sabiedrībā. Prezidenta paspārnē strādājošās Mazākumtautību konsultatīvās padomes mērķis ir sekmēt dialogu par mazākumtautību etniskās, kultūras, valodas un reliģiskās identitātes jautājumiem, kā arī sniegt atbalstu mazākumtautību sociāli politiskās līdzdalības veicināšanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas