Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Valsts prezidents kļūs par Iespējamās misijas patronu

"Izglītība ir visa pamats. Bez izglītības mums nebūs nākotnes. Tādēļ jādara viss, lai mūsu jaunākā paaudze varētu iegūt vislabāko izglītību un strādāt Latvijas valsts labā," uzsvēra Valsts prezidents un informēja, ka jau pēc dažām dienām – 2.martā piedalīsies Somijas vēstniecības organizētā diskusijā Ceļā uz izcilību Latvijas izglītības sistēmā. Somijas piemērs, kur kā diskusijas partneri iesaistīsies arī Iespējamās misijas speciālisti.
Valsts prezidents Andris Bērziņš pieņēmis aicinājumu kļūt par projekta Iespējamā misija patronu un iesaistīties projekta nozīmīgākajos pasākumos.

Prezidents pirmdien Rīgas pilī tikās ar Iespējamās misijas direktori Kristīni Mūrmani un valdes priekšsēdētāju Ingrīdu Blūmu, lai pārrunātu turpmāko sadarbību un vienotos par kopīgu redzējumu vidējās izglītības kvalitātes uzlabošanā Latvijā. Sarunas gaitā A.Bērziņš īpaši uzsvēra, ka izglītības sistēmas reformēšana ar mērķi padarīt Latvijas skolu un augstskolu absolventus daudz konkurētspējīgākus darba tirgū, ir viens no viņa prezidentūras galvenajiem uzdevumiem, kam Valsts prezidents pievērsīs īpašu uzmanību. 

I.Blūma un A.Bērziņš bija vienisprātis, ka izšķirīgi svarīgs vidējās izglītības kvalitātes mainīšanā ir un būs skolotāja faktors. "Ir būtiski, kādi cilvēki aiziet strādāt uz skolu, vai viņi ir personības, kuras spēj aizraut jauniešus, vai viņi paši ir gatavi paši izglītoties mūža garumā, vai viņi prot un vēlas strādāt ar katru bērnu kā indivīdu, izvirzot individuālus mērķus," tā savu pārliecību pauda I.Blūma.

Savukārt Valsts prezidents uzsvēra, ka vidējās izglītības reformēšanā izšķirīga nozīme būs arī augstākās izglītības reformām, lai skolās nonāktu tādi cilvēki, kuri atbilstu iepriekš minētajiem uzstādījumiem. Vienlaikus A.Bērziņš atzina, ka skolām nepieciešama zināma autonomija skolēnu izglītības ievirzē, lai reģionāli skolas būtu brīvākas orientēt skolēnu izglītību, attīstot to konkrētajam reģionam vai  novadam nepieciešamajā virzienā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas