Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Valsts prezidents un dzērienu ražotāji vienojušies atteikties no alkohola plastmasas pudelēs

Valsts prezidents Raimonds Vējonis otrdien, 30. maijā, tikās ar Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas un tajā ietilpstošās Latvijas Alus Darītāju savienības pārstāvjiem, lai pārrunātu alkoholisko dzērienu aprites regulējumu un Vējoņa ierosinājumu atteikties no alkohola tirdzniecības plastmasas pudelēs, portālu Diena.lv informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Vējonis atzinīgi novērtēja ražotāju apņemšanos atteikties no alkohola tirdzniecības lielu tilpumu plastmasas pudelēs, kas noteikta Saeimas pieņemtajos grozījumos Alkoholisko dzērienu aprites likumā.

Vējonis uzsvēra, ka vispārējs aizliegums tirgot alkoholiskos dzērienus plastmasas iepakojumā ne tikai samazinātu alkohola pieejamību un patēriņu, uzlabotu kopējo sabiedrības veselību, bet arī veicinātu tīrākas un nepiesārņotākas vides saglabāšanu un attīstību nākotnē.

Alkoholisko dzērienu ražotāji informēja, ka nozare šo prezidenta ierosinājumu konceptuāli atbalsta un būtu gatava atteikties no polietilēna tereftalāta (PET) iepakojuma alkoholisko dzērienu apritē, neveicot jaunas investīcijas PET izmantošanā.

Sarunas laikā gan prezidents, gan ražotāji bija vienisprātis, ka pārejai uz videi draudzīgāku iepakojumu jānotiek pakāpeniski, lai nozare varētu laicīgi pārorientēt ražošanu un veikt nepieciešamās investīcijas. 

Top komentāri

nu nu
n
Laikam no sākuma jāierauj! Nu ne par velti prezidents tur rūpi par alkoholu, tas ir saprotami. Kas nav saprotams, kā var būt tik stulbs un nesaprast, ka no tā, ka aizliegs tirgot alkoholu plastmasas pudelēs, tā patēriņš nesamazināsies. Un ar ekoloģiju un vides tīrību tam vispār nav nekāda sakara. Labāk būtu beidzot attīstījuši normālu atkritumu šķirošanu un plastmasas pudeļu nodošanu, kā tas ir vācijā - lūk tas gan ekoloģijai pamatīgi palīdzētu.
Mūsu
M
prezidentam jau sen vajadzēja atteikties no divlitrenēm. Novēlotās darbības sekas ir redzamas viņa sejā.
nepaceltais akcīzes nodoklis
n
Žūpas no alus ampulām pāries uz šņabi smukās un ekoloģiskās stikla pudelēs. Tas noteikti samazinās alkohola patēriņu!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas