Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Vējonis ieradies vizītē nemierīgajā Afganistānā

Sestdien, 10.maijā, aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis, Apvienotā štāba priekšnieka vietnieks operacionālajos jautājumos brigādes ģenerālis Ainārs Ozoliņš un parlamentārais sekretārs Andrejs Panteļējevs ir ieradušies Afganistānā, kur piedalās svinīgajā Ziemeļvalstu un Baltijas Pārejas atbalsta vienības slēgšanas ceremonijā Mazarišarīfā, vēsta Aizsardzības ministrija.

Pēc ceremonijas aizsardzības ministram paredzēta divpusējā tikšanās ar Zviedrijas aizsardzības ministri Kārinu Enstrēmu.Vairāku dienu darba vizītē amatpersonas tiksies ar NATO vadīto Starptautisko drošības atbalsta spēku (ISAF) vadību un Latvijas kontingenta karavīriem.Afganistānā pašlaik dien ap 130 Latvijas karavīru. 2013.gada 2.martā darbību sāka Ziemeļvalstu un Baltijas Pārejas atbalsta vienība, ko veido četru valstu – Zviedrijas, Norvēģijas, Somijas un Latvijas – karavīri. Latvijas karavīri šajā vienībā veido otro lielāko kontingentu.Mazarišarīfā dienesta pienākumus pilda arī Latvijas kontingenta vadība, Nacionālā atbalsta nodaļa, kā arī Militārās policijas grupa un štāba virsnieki, kas darbojas Ziemeļu reģionālās pavēlniecības štāba sastāvā. Latvijas karavīri ir izvietoti arī Kabulā un Kandahārā, kur veic Afganistānas karavīru apmācību.

Afganistānas Iekšlietu ministrija sestdien ziņo, ka operācijā, kuru veikuši Afganistānas drošības spēki, nogalināti vismaz 63 talibu kaujinieki, bet 41 ievainots.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas