Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Vējonis: Nav pamata satraukumam, militārā apdraudējuma līmenis Latvijā ir zems

Par spīti notikumiem Ukrainā, ieviestajām sankcijām un aizliegumiem Eiropas Savienībā (ES), kā arī dažādu neidenficējamu lidaparātu un kuģu biežu parādīšanos Baltijas valstu pierobežā, pastiprināti tiek plānotas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) apmācības rudens sezonā. Tādā veidā tiks saglabāts šī brīža stabilais un zemais militārā apdraudējuma līmenis Latvijā, žurnālistiem preses brīfingā pavēstīja aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (Zaļo un zemnieku savienība).

Īpašas mācības notiks septembra sākumā pa divām fāzēm gan Vācijā, gan Latvijā, kur piedalīsies arī dažādi lidaparāti. Notiks vismaz piecas dažāda mēroga mācības Latvijas teritorijā, kurās NBS tiks trenēti kritiskās infrastruktūras aizsardzībai ārkārtas situācijās. Šīs mācības notiks kopā ar ASV armijas pārstāvjiem no Mičiganas. Savukārt no 11. septembra desmit cilvēki piedalīsies arī mācībās Ukrainā. Vējonis gan piebilda, ka mācības nenotiks kara darbības zonā un karavīriem apdraudējuma nebūs.NBS apmācību rīkošanai veltīta liela uzmanība, jo zināms, ka Baltijas valstu pierobežā aktivizējušies neindetificēti lidaparāti, pārvietojoties valstu robežu neitrālajā teritorijā. Tāpat pēdējā laikā neitrālajos ūdeņos parādījušies dažādas klases kuģi – gan kara kuģi, gan izlūkkuģi un zemūdenes. Tāpat notiek Krievijas neplānotās mācības netālu no Latvijas robežas, kur, iesaistot trieciendivīziju, notiek aptuveni 3000 karavīru mācības, kā ieņemt nezināmu teritoriju. Tiek trenēti uzbrukuma scenāriji, kas apliecina to, ka Krievija tādējādi demonstrē savu agresivitāti un spēku."Tomēr sabiedrībai jāzina, ka jebkurā situācijā, pat ja tā ir neidentificējama lidmašīna vai kuģis, gan Nacionālie bruņotie spēki, gan NATO spēki vienmēr ir reaģējuši, un mēs esam gatavi jebkurā situācijā adekvāti rīkoties un reaģēt", uzsvēra Vējonis.

Skaidrs, ka visvairāk satraukumu rada situācija, kas šobrīd notiek Ukrainā. "Tuvākajās nedēļās mēs varēsim redzēt, kā šī situācija varētu atrisināties. Šobrīd Ukrainas armija gūst pirmās reālās uzvaras pār seperātistiem, taču izšķirošas būs tālākās nedēļas. Vai Ukrainas armija gūs reālu uzvaru pār seperātistiem, vai arī tiks atrasti jauni mehānismi, kādā veidā tiks pastiprināta Krievijas seperātistu darbība,” stāstīja aizsardzības ministrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas