Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Vējonis paraksta līgumu par 123 kāpurķēžu tehnikas iegādi no Lielbritānijas

Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (Zaļo un zemnieku savienība) un Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes aizsardzības ministrs Maikls Falons (Michael Fallon) ceturtdien Velsā parakstījuši līgumu starp Latviju un Lielbritāniju par mazlietotu un atjaunotu bruņotu kāpurķēžu tehnikas (Combat Vehichle Reconnaissance (Tracked) iegādi, portālu Diena.lv informēja Aizsardzības ministrija.

26.augustā Ministru kabinets apstiprināja līguma projektu ar Lielbritāniju par 123 kāpurķēžu kaujas mašīnu iegādi 48,1 miljonu eiro vērtībā. 

"Šis ir nozīmīgs ieguldījums Latvijas pašaizsardzības spēju stiprināšanā, jo mēs iegādājamies modernizētas bruņumašīnas, kas tiks aprīkotas ar labākajiem prettanku ieročiem, turklāt šīs kaujas mašīnas būs ar atbilstošu mobilitātes spēju gan nacionālo, gan arī starptautisko misiju vajadzībām," komentējis Vējonis. Ministrs tāpat pauda gandarījumu, ka laikietilpīgais darbs pie operacionālās izpētes, izvēles un iegādes līgumu sagatavošanas simboliski ir noslēdzies NATO samitā Velsā, kur tiek pieņemti Baltijas valstu drošībai tik nozīmīgi lēmumu.

Minētā bruņotu kāpurķēžu tehnika ir Latvijas apstākļiem piemērota kaujas tehnika ar ļoti augstu mobilitāti, kas neprasa attīstīt smagnēju inženiertehnisko bāzi kaujas mobilitātes nodrošināšanai. Tehnika var pārvietoties pa visiem Latvijā pieejamiem koplietošanas ceļiem, tiltiem, grāvju pārvadiem, kā arī ārpus ceļu tīkla. Tehnikas svars ir 8 – 10 tonnas atkarībā no modifikācijas un bruņu līmeņa. Tā ir viegli transportējama gan pa dzelzceļu, gan jūru, gan ar gaisa transportu.

Darbs pie Sauszemes spēku Kājnieku brigādes mehanizācijas projekta tika sākts 2012.gada nogalē.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas