Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Ventspilī atklās rekonstruēto Ventas tiltu

Ventspilī sestdien, Pirmajos Ziemassvētkos, notiks svinīga rekonstruētā Ventas tilta atklāšana.


Svinīgajā pasākumā ventspilniekus un ciemiņus uzrunās Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, kā arī tilta atklāšanai par godu būs iespējams vērot uguņošanu. Pēc uguņošanas ikviens varēs kājām šķērsot rekonstruēto tiltu, to apskatot. Autotransporta satiksmei tilts būs atvērts no plkst. 19:00.

Ventas tilta rekonstrukcija norisinājās Kohēzijas fonda līdzfinansētā projekta „Pievadceļu rekonstrukcija Ventspils ostas termināliem” ietvaros un tika uzsākta 2009. gada augustā. Darbus veica ģenerāluzņēmējs AS „Latvijas tilti”.

Ventas tilts ekspluatācijā nodots 1963. gadā. Tilta vidējā daļa tika būvēta kā paceļama, taču tehnisku problēmu dēļ tiltu tā arī nebija iespējams izmantot kā paceļamo tiltu. Tilta brauktuve sastāvēja no 2 joslām, brauktuves kopējais platums 10.5 m, kā arī divām gājēju joslām, kopējais platums 2,5m. Laika posmā no 1996. līdz 2001. gadam tika veikti vairāki pētījumi, pamatojoties uz kuriem tika pieņemts lēmums veikt Ventas tilta rekonstrukciju.

Ventas tilta rekonstrukcija ietvēra jaunu tilta laidumu siju, brauktuves un paceļamās daļas izbūvi, kā arī upes balstu remontu un pastiprināšanu. Pēc rekonstrukcijas tiltam ir 4 braukšanas joslas (pa divām katrā virzienā, katra 3m plata), viens 1.50m plats gājēju celiņš un viens 2.50m plats dalīts gājēju un velosipēdistu celiņš. Tilta garums ir 280m, atveramās daļas garums – 32m.

Ventas tilta rekonstrukcijas laikā satiksme nokļūšanai no viena Ventas krasta otrā tika organizēta pa Apvedtiltu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas