Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Ventspilī ievelk pilsētas jubilejai veltītu "Paralēli"

Ventspilī jau tradicionāli ik pēc diviem gadiem divu dienu garumā notiek trīs vietējo intelektuālās rosības centru — pilsētas bibliotēkas, Ventspils augstskolas un Starptautiskās rakstnieku un tulkotāju mājas — organizētās konferences, kurām dots nosaukums Ventspils paralēle. Tajās ar lasījumiem piedalās gan pilsētā un valstī, gan starptautiski atzītas dažādu nozaru autoritātes, sniedzot daudzdimensiālu skatījumu uz Ventspili, tās attīstību, vēsturi un kultūrvidi dažādos laiku lokos kontekstā ar tās vietu Latvijā un Eiropā.

Klausīties, debatēt un uzdot jautājumus konferencē aicināti dažādu nozaru interesenti, jaunu atziņu un zināšanu ieguvei tajās vienmēr aktīvi piedalās Ventspils Augstskolas (VeA) studenti.

Pirmā no Ventspils paralēlēm 2006.gadā ar devīzi Mantojums un mūsdienas bija veltīta literātiem Fricim Dziesmam un Jurim Kunnosam, kuru daiļrade sakņojas Ventspilī un arī Zviedrijā. Nākamā saucās Kurzemes kvadrāts un aplūkoja šī novada vietu un lomu senākajā un mūsdienu Eiropā.

Trešā paralēle, kuras nosaukums Pilsēta gadsimtu zīmēs un zīmolos, notika otrdien, 13.aprīlī, VeA. Tā bija veltīta Ventspils 720 gadu jubilejai, kura tiks svinēta šā gada augustā. Paralēles turpinājums paredzēts trešdien jaunuzceltajā Pārventas bibliotēkā un tās dalībnieki atskatīsies uz literārajiem un kultūras procesiem pilsētā saistībā ar Ventspils bibliotēkas 90 gadiem.

Konferences gaitā ar referātiem uzstājās Ventspils pilsētas domes amatpersonas un speciālisti, savu redzējumu par Ventspili kā radošu pilsētu izteica kultūras socioloģe Dagmāra Beitnere, Ventspils attīstības aģentūras direktore Lilita Seimuškāne.

Trešdien plānota akadēmiķes Maijas Kūles, sociālantropologa Roberta Ķīļa, VeA profesora Jāņa Sīļa lekcijas, kā arī VeA maģistrantu un doktorantu lasījumi. Apsveikumus konferences dalībniekiem bija atsūtījuši Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze un akadēmiķis Jānis Stradiņš, kuri dažādu iemeslu dēļ tās darbā nevarēja piedalīties klātienē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas