Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Ventspilī noskaidros eirodziesmu

Šodien un rīt norisināsies Eirovīzijas nacionālā atlase, sacentīsies 20 dziesmas

Lai gan Latvijas dalība starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā vēl pērnā gada beigās bija nopietni apdraudēta, piektdien un sestdien Ventspilī tomēr noskaidrosies nacionālās atlases uzvarētājdziesma, kas šogad pārstāvēs mūsu valsti Maskavā.

Ceļš uz Eirovīziju šogad bijis ievērojami ērkšķaināks nekā citreiz, jo šis projekts iekļuva starp tiem, kurus Latvijas televīzija (LTV) izvēlējās nefinansēt pēc tam, kad tai valsts budžeta dotācijas samazinājuma un reklāmas ieņēmumu krituma dēļ nācās izdevumus apcirpt par 2,9 miljoniem latu. Tāpēc Eirovīzijai šogad tiek tērēta Ventspils domes un Ventspils attīstības aģentūras, kas finansē nacionālo atlasi, kā arī Latvijas krājbankas un Narvesen nauda, savukārt pati LTV pasākumam neatvēlēšot nevienu latu. LTV preses pārstāvis Mārtiņš Pučka stāsta, ka kopējās izmaksas Latvijas dalībai starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā un nacionālajai atlasei ir 105 tūkstoši latu, taču LTV nevēloties informēt, kā šī summa sadalās starp projekta finansētājiem. Janvāra beigās LTV Dienu gan informēja, ka Latvijas dalībai starptautiskajā Eirovīzijā nepieciešami 55 tūkstoši latu, kas varētu nozīmēt, ka abas nacionālās atlases kārtas izmaksā ap 50 tūkstošiem latu. Vai tā ir, M.Pučka Dienai komentārus nesniedza.

Šoreiz Eirovīzijas nacionālā atlase būs koncentrētāka, nekā ierasts, jo piektdienas vakarā no 20 dziesmām tiks atlasītas 10 finālistes, bet jau sestdien izkristalizēsies Latvijas vienīgā pārstāve Eirovīzijas starptautiskajā dziesmu konkursā. Piektdien finālistu noskaidrošanā viss būs atstāts skatītāju rokās, kuri varēs paust savu viedokli ar telefonbalsojuma un SMS balsojuma starpniecību. M.Pučka informē, ka informācija par balsošanu tikšot paziņota tiešraides laikā, bet maksa par īsziņām un telefona zvaniem nebūšot augstāka kā pērn (gan par zvaniem, gan īsziņām bija jāmaksā 30 santīmu). Savukārt fināla kārtā rezultātus ietekmēs ne tikai skatītāji, bet arī žūrija, kuru viedoklis būs vienlīdz svarīgs. Kopumā tiks izvirzītas trīs superfināla dalībnieces, no tām nacionālās atlases uzvarētājdziesmu, kas maijā pārstāvēs Latviju Maskavā, izvēlēsies tikai skatītāji. Latvijai Maskavā būs jāuzstājas otrajā pusfinālā 14.maijā (pirmais pusfināls notiks 12.maijā), fināls — 16.maijā.

Lielākie Latvijas panākumi Eirovīzijā: 2000.g. Prāta vētra, dziesma My Star (3.vieta), 2002.g. Marija Naumova, dziesma I Wanna (1.vieta), 2005.g. Valters un Kaža, dziesma The War Is Not Over (5.vieta).

***

Pusfināls

Piedalīsies 20 dziesmas: Time Goes, izpildītājs Camillas; Running Around, Dace un Frīdis; Place to Be, Ģirts Zebuliņš; Party, Johnny Salamander; Aizejot, Miks Dukurs; Tic Tac, Iveta Baumane un Ivo Grīsniņš–Grīslis; Be Yourself, Ginta Ēķe; Dynamite, Natālija Tumševica; Call Me Any time You Need a Problem, Triānas parks; Sastrēgums, Intars Busulis; Angel of Mine, Kristīna Zaharova un Annija Putniņa; Have to Say Goodbye, Astra Dreimane; Make My Day, Edijs Šnipke; Without you, Ketta; In Love We Trust, Policistas; Don"t Want to Say Goodbye, Fidji; Hey, Aiša; When the Sun is Going Down, Simply 4; Bye, Bye, Sabīne Berezina feat. PeR; For a Better Tomorrow, Valters Frīdenbergs

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

NOKLAUSIES AUDIO

Eirovīzijas pusfināla dziesmas diena.lv

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas