Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Vērtē, ka Škoda izpildījusi prasību normalizēt elektrovilcienu satiksmi

Čehijas uzņēmums Škoda Vagonka ir izpildījis solījumu divu mēnešu laikā nodrošināt 95% vilcienu pieejamību, otrdien preses konferencē sacīja AS Pasažieru vilciens valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis.

"Varu teikt, ka "Škoda Vagonka" ir izpildījusi savu solījumu divu mēnešu laikā nodrošināt 95% jauno vilcienu pieejamību, visi 17 vilcieni ir salaboti, tomēr ne visi tiek izmantoti pasažieru pārvadājumos," sacīja Grigulis.

Viņš papildināja, ka salabotie vilcieni tiek pārbaudīti un pēc tam pakāpeniski atgriezti pasažieru pārvadājumos, tostarp šonedēļ pasažieru pārvadājumos būs pieejami 14 jaunie elektrovilcieni, savukārt vēl pēc nedēļas - kopumā 16.

"Esam izkļuvuši no tās krīzes, ko varēja novērot pērn decembrī un šā gada janvārī. Vilciena precizitātes rādītāji februārī ir atgriezušies pagājušā gada līmenī," uzsvēra Grigulis.

Savukārt, komentējot patlaban aprēķinātu soda apmēru "Škoda Vagonka" par elektrovilcienu problēmām, Grigulis norādīja, ka vēl nenosauks konkrētu summu, jo ir jāveic pārrunas ar ražotāju.

Vienlaikus "Škoda Vagonka" valdes priekšsēdētājs Martins Bednārs norādīja, ka patlaban Rīgā ir 24 jaunie elektrovilcieni. 

Tāpat viņš pauda pārliecību, ka visi 32 vilcieni PV būs nogādāti līdz šā gada vasaras vidum.

LETA jau rakstīja, ka 2023.gada decembra vidū PV sāka pasažieru pārvadājumus ar jaunajiem "Škoda Vagonka" elektrovilcieniem. Pirms tam vilcieni tika ilgstoši testēti un izmēģināti Latvijas dzelzceļa infrastruktūrā. Neraugoties uz to, jaunos vilcienus pērn decembrī un šā gada janvārī regulāri piemeklē dažādas ķibeles. 

Pirmie divi Čehijas uzņēmumā "Škoda Vagonka" ražoto jauno elektrovilcienu vagoni Rīgā tika nogādāti 2022.gada jūnijā.

Katrs elektrovilciens sastāv no četriem vagoniem. Viena elektrovilciena garums ir 109 metri. Katrā vilcienā ir sēdvietas 436 pasažieriem un stāvvietas 454 pasažieriem. Vilcienos ir viena līmeņa iekāpšana no paaugstinātajām pasažieru platformām.

Visa projekta kopējās izmaksas paredzētas 257,889 miljonu eiro apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas