Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Veselības inspekcija: Liepājas slimnīcā ir žurkām labvēlīgi apstākļi

Reaģējot uz informāciju presē par gadījumu, kad sievietei slimnīcas palātā rokas pirkstā iekoda žurka, Veselības inspekcija šonedēļ veikusi pārbaudi Liepājas reģionālajā slimnīcā. Inspekcija secinājusi, ka slimnīcas ēkā un teritorijā ir grauzējiem ļoti labvēlīgi apstākļi, atklātas arī nepilnības dokumentos.

Slimnīcai uzdots novērst šos apstākļus.Veselības inspekcijas sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Vīksna _Latvijas Avīzi_ informējusi, ka pārbaudē vērtēts, vai slimnīcā tiek ievērotas higiēnas prasības, kā arī mēģināts noskaidrot, kā grauzēji var iekļūt slimnīcas nodaļās.Noskaidrots, ka līdz 3.augustam grauzēju iznīcināšana slimnīcas pagrabos veikta reizi mēnesī. Augustā deratizācijas pasākumi notikuši trīs reizes: 16., 20. un 23.

Tomēr slimnīcas ēkā un teritorijā ir grauzējiem ļoti labvēlīgi mitināšanās, pārvietošanās un vairošanās apstākļi. Pagrabos šobrīd ir slikts higiēniskais stāvoklis, arī gaiteņos iekarināmo griestu stāvoklis var veicināt grauzēju pārvietošanos, secina inspekcija. Grauzēji uz nodaļām, visticamāk, pārvietojas pa kanalizācijas sistēmām, kas ir novecojušas un daudzviet kritiskā stāvoklī – ar caurumiem un spraugām. Atklātas arī nepilnības deratizācijas dokumentācijas aizpildīšanā.

Veselības inspekcija uzdevusi slimnīcas vadībai uzturēt tās īpašumā vai lietošanā esošos objektus un teritorijas higiēnas prasībām atbilstošā stāvoklī, nepieļaujot grauzēju ieviešanos un nodrošinot to iznīcināšanu. Tāpat uzdots novērst spraugu un caurumu esamību, kā arī veikt tīrīšanas pasākumus pagrabos, kur ir grauzējiem īpaši labvēlīgi vairošanās apstākļi. Ieteikts arī iespēju robežās risināt jautājumu par tehniski novecojušu kanalizācijas sistēmu nomaiņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas