Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 14. septembris
Sanda, Sanija, Sanita, Santa, Sandija

Veselības tūristi no Uzbekistānas pērn Latvijā atstājuši vismaz 42 560 eiro

Veselības tūristi no Uzbekistānas pērn Latvijas ārstniecības iestādēs saņēmuši pakalpojumus vismaz 42 560 eiro apmērā, aģentūru LETA informēja Veselības ministrija (VM).

Pacienti pakalpojumus saņēmuši gan klātienē - 630 cilvēki, gan attālināti.

Ceturtdien veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV) iepazīšanās vizītē tikās ar Uzbekistānas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Timuru Rahmanovu, ar kuru pārrunāja tendences veselības tūrismā, Latviju kā veselības tūristu galamērķi un iespējamo starpvalstu sadarbību nākotnē.

Abu Meri sarunā akcentēja, ka veselības nozare mērķtiecīgi strādā pie tā, lai attīstītu veselības tūrismu. Tostarp tiek strādāts pie tā, lai ārstniecības iestādes ieviestu starptautiskus kvalitātes sertifikācijas procesus attiecībā uz pacientu apkalpošanas kvalitāti.

Latvija cer būtiski palielināt gan ārvalstu klātienes veselības tūristu skaitu, gan ārstniecību iestāžu ikgadējos ieņēmumus. Ministrs uzsvēra, ka arī medicīnas izglītība un pētniecība ir virziens, ar ko Latvija izceļas citu Eiropas valstu vidū, jo augstskolas piedāvā konkurētspējīgas medicīnas studiju programmas ārvalstniekiem, kas plaši integrētas klīniskajā praksē un medicīnas zinātnes iestādēs Latvijā.

Salīdzinot ar pagājušo gadu, veselības tūristu skaits no Uzbekistānas ir ievērojami palielinājies. Savukārt Rīgas Stradiņa universitātē šobrīd studē Uzbekistānas pilsoņi studiju programmās "Medicīna" un "Zobārstniecība".

Uzbekistānas vēstnieks pauda vēmi attīstīt sadarbību arī veselības nozares profesionāļu pieredzes apmaiņā un farmācijas jomā.

Jau ziņots, ka Veselības ministrija ir sagatavojusi rīcības plānu veselības aprūpes pakalpojumu eksporta jeb veselības tūrisma attīstībai 2024.-2027.gadam, turpmāko gadu laikā plānojot palielināt ārstniecību iestāžu ikgadējos ieņēmumus no veselības tūristiem līdz 15 miljoniem eiro, kā arī palielināt ārvalstu klātienes veselības tūristu skaitu par 20%.

Pērn plānveida veselības aprūpes pakalpojumus ārzemju pacientiem sniedza 116 ārstniecības iestādes. Kopējais medicīnas tūristu skaits bija 27 758 pacienti, kuri par medicīnas pakalpojumiem iztērēja 9,6 miljonus eiro.

Veselības tūrists ir fiziska persona, kura ceļo ārpus savas pastāvīgās dzīvesvietas valsts un saņem medicīnas pakalpojumus Latvijā, kas netiek segti no valsts budžeta līdzekļiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas