Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Vešņakovs: Cilvēktiesību rekomendāciju ievērošana būtu ļāvusi Latvijai izvairīties no referenduma

Ja Latvija būtu izpildījusi starptautisko organizāciju rekomendācijas cilvēktiesību jomā, tautas nobalsošanas par krievu valodas statusu nebūtu, intervijā laikrakstam Vesti Segodna saka Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

"Gaidāmais referendums - tās ir dabiskas sekas iekšējai spriedzei, kas pēdējos mēnešos uzkrājusies Latvijā. Starpetniskās problēmas neguva politiskos instrumentus to risināšanai: Saskaņas centrs netika pielaists pie valsts pārvaldīšanas. Referendums - tā ir neapmierinātības manifestācija ar šādu situāciju," saka vēstnieks.

Viņš uzsver, ka referendums ir Latvijas iekšējā lieta, tomēr nevar atstāt vienaldzīgu Krievijas pusi, jo skar šeit dzīvojošo Krievijas tautiešu intereses. Vēstnieks atgādina, ka Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs jau paudis savu viedokli par tautas nobalsošanu, un Krievija atbalsta starptautisko organizāciju rekomendācijas cilvēktiesību jomā.

Kā ziņots, Lavrovs uzskata, ka referenduma ierosināšana par krievu valodas statusu Latvijā ir izpausme tieksmei pēc taisnīguma. "Referenduma rezultātu prognozēt neņemos, taču svarīgi ir tas, ka cilvēki vēlas tikt saklausīti," iepriekš sacīja Lavrovs. "Viņi vēlas, lai tiktu cienītas viņu tiesības runāt, domāt un audzināt bērnus dzimtajā valodā."

Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM), atbildot uz aģentūras LETA jautājumu, noraidīja Krievijas ārlietu ministra komentārus par krievu valodu Latvijā un izteiktos pārmetumus dēvēja par nepamatotiem. "Mazākumtautību tiesību jautājumus, tajā skaitā attiecībā uz dažādu valodu pielietojumu, Latvijas valstī nosaka Satversme un citi tiesību akti saskaņā ar Latvijas starptautiskajām saistībām. Valsts valoda ir Latvijas valsts un tās pilsoņu iekšējā lieta un nav jautājums, par kuru Latvija diskutēs ar Krieviju vai citām valstīm," iepriekš teica ĀM preses sekretārs Jānis Sīlis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas