Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Sestdiena, 14. septembris
Sanda, Sanija, Sanita, Santa, Sandija

Vētra viscaur Latvijai aiz sevis atstājusi ievērojamu postažu

Pēdējā diennaktī piedzīvotā vētra, kas vietām aizvien turpina rādīt savu spēku, viscaur Latvijai atstājusi ievērojamu postažu, liecina aģentūras LETA apkopotā informācija.

Līdz pirmdienas rīta plkst.11 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā saņemti apmēram 850 pieteikumi uz spēcīgā vēja un lietus radīto postījumu likvidēšanas darbiem. Vienlaikus iedzīvotāji ar palīdzības lūgumiem vēršas arī savās pašvaldībās.

Daudzviet iedzīvotājiem, uzņēmumiem ir pārtraukta vai traucēta elektroapgāde, ūdens padeve, ir applūdušas privātmājas, daudzstāvu namu pagrabi, izglītības iestādes, pagalmi un ielas. Krituši koki ne tikai aizšķērsojuši ceļus, bet arī sabojājuši automašīnas, ēku jumtus. Rīgā ir bojāti arī luksofori, trolejbusu vadi.

Tā, piemēram, Rīgā nolūzis koks sabojājis Rīgas Valsts Vācu ģimnāzijas jumtu. Jumts sabojāts arī sociālās aprūpes centrā "Stella maris", bet pansionātā "Mežciems" applūdis pagrabs. Rīgas Domā draud atrauties jumta konstrukcijas daļa. Daudzviet pilsētā krītošie koki sabojājuši izglītības iestāžu žogus. 

Savukārt Jelgavas novadā, Zaļenieku dienesta viesnīcā nav ūdens un elektrības pārrāvuma dēļ cietusi videonovērošanas sistēma. Elektrības bojājumi konstatēti arī novada sociālās aprūpes centrā "Zemgale" un sociālās aprūpes un rehabilitācijas centrā "Kalnciems". Zaļenieku pagastā koks uzkritis arī uz Restauratora nama jumta.

Tāpat kritušie koki sabojājuši Elejas pirmsskolas izglītības iestādes "Kamenīte" žogu un Ozolnieku vidusskolas sporta zāles jumtu.

Vircavas pamatskolā stiprā lietus dēļ notiek sūknēšanas darbi, atbrīvojot skolas apakšējo stāvu no ūdens. Tekot ūdenim gar ventilācijas lūkām, vairākās izglītības iestādēs konstatētas applūdušas telpas. 

Ūdens Ānes pirmsskolas izglītības iestādē "Saulīte", Vilces un Svētes pamatskolās sabojājis iekaramos griestus. Teteles pamatskolā applūdis pagrabstāvs un iekšpagalms, tāpat vētras laikā skolas datorklasē izsists logs, sabojājot pie loga esošos četrus datorus.

Tāpat Ozolnieku pirmsskolas izglītības iestādē "Pūcīte", Rīgas ielā 29 applūdušas abas ieejas.

Platones pagastā, applūstot piemājas dīķim, kas bloķēja piebraucamo ceļu dzīvojamai mājai, tika sniegta palīdzība konkrētai ģimenei.

Platones, Valgundes un Glūdas pagastos arī upes izgājušas no krastiem. Tāpat Ozolnieku pagastā vērojami plūdi - applūduši vairāki grāvji, nopludinot privātīpašumus, noplūdusi arī Iecavas krastmala.

Spēcīgā vētra radījusi nopietnus, vērā ņemamus postījumus AS "Latvijas valsts meži" dabas parkam Tērvetē, līdz ar to parks apmeklētājiem ir slēgts līdz postījumu apzināšanai un bīstamo koku novākšanai.

Vētras postījumu dēļ slēgti arī blakus esošie apskates objekti - šķēršļu trase "Tērvetes tarzāns", ģimeņu atpūtas vieta "Tērvetes tīklu parks" un "Anneles dzīvnieku dārzs".

Minētie ir tikai daži no plašajiem valstī fiksētajiem postījumiem. Atbildīgie dienesti turpina strādāt, lai palīdzētu iedzīvotājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas