Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Viceprezidenta padomniece noliedz, ka ASV novērstu uzmanību no Eiropas un pievērstos Āzijai

Viedoklis, ka ASV savu uzmanību koncentrēs uz Āziju, pametot novārtā Eiropu, nav patiess, sestdien drošības un ārpolitikas foruma Rīgas konference diskusijā Eiropa ASV priekšvēlēšanu debašu ēnā: vai mēs zaudējam Tuvajiem Austrumiem, Āzijai un Klusajam okeānam? sacīja ASV viceprezidenta Džo Baidena padomnieka vietniece nacionālās drošības jautājumos Džuliana Smita.

"ASV turpinās ļoti cieši un katru dienu strādāt kopā ar Eiropu par daudziem Eiropas un globālajiem pārbaudījumiem," uzsvēra Smita, vienlaikus nenoliedzot, ka ASV sadarbojas arī ar Āzijas un Klusā okeāna reģiona valstīm. Tāpat Smita norādīja, ka katrā Baltā nama apspriedē par esošo situāciju ir arī "Eiropas komponents". Viņa uzsvēra, ka Vašingtonai transatlantiskā sadarbība ir ļoti būtiska vērtība.

Kā ziņots, sestdien Melngalvju namā tupinās gadskārtējais augsta līmeņa drošības un ārpolitikas forums Rīgas konference, kas jau septīto gadu galvaspilsētā pulcē vairāk nekā 300 pašmāju un augsta līmeņa ārvalstu ekspertus, politiķus, diplomātus, akadēmiķus, žurnālistus un uzņēmējus.

Rīgas konferenci organizē Latvijas Transatlantiskā organizācija sadarbībā ar Aizsardzības ministriju un Ārlietu ministriju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas