Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

VID aicina PVN deklarāciju elektroniski iesniegt līdz 20.novembrim

Likums "Par pievienotās vērtības nodokli" paredz, ka, iesniedzot Valsts ieņēmumu dienestā (VID) pievienotās vērtības nodokļa deklarāciju un tās pielikumus elektroniski, izmantojot VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmu (EDS), deklarācijas iesniegšanas termiņš ir 20 dienas pēc taksācijas perioda beigām, tātad - līdz 20.novembrim ieskaitot, informēja VID.

VID skaidroja, ka, veicot EDS veiktspējas auditu, tika konstatēts, ka, palielinoties vienlaicīgam lietotāju skaitam, rodas lietotāju darbības atteice. VID speciālisti, analizējot informāciju par VID EDS iesniegtajām pievienotās vērtības nodokļa deklarācijām un to pielikumiem, konstatēja, ka nodokļu maksātāji šos dokumentus pārsvarā iesniedz tieši attiecīgā mēneša 15.datumā. Tādējādi, ņemot vērā VID EDS lielo darbības noslodzi 15.datumā, ir vērojama minētās sistēmas lēndarbība un daļēja nepieejamība.

VID atvainojās EDS lietotājiem, kuri saskārās ar grūtībām veikt darbības sistēmā, un informēja, ka ir veiktas sistēmas izmaiņas, uzlabojot pieprasījumu apstrādi EDS un pieslēgšanos sistēmai. Taču arī minēto dokumentu iesniegšana laika posmā līdz attiecīgā mēneša 20.datuma, neatliekot deklarāciju iesniegšanu uz pēdējo dienu, ļaus izvairīties no EDS lēndarbības un neplānotas nepieejamības.

Jautājumu un neskaidrību gadījumā iedzīvotāji var zvanīt uz VID informatīvo tālruni 1898, vērsties tuvākajā VID klientu apkalpošanas centrā, kā arī uzdot jautājumus rakstiski VID mājas lapā www.vid.gov.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas