Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

VID aktualizēs informāciju parādnieku datu bāzē

Valsts ieņēmumu dienests (VID) sācis aktualizēt informāciju administrēto nodokļu (nodevu) parādnieku datubāzē, portālu Diena.lv informēja VID.

Izmaiņas tiks veiktas, lai turpmāk mazinātu varbūtību, ka nodokļu maksātājs ir veicis nodokļu maksājumu normatīvajos aktos noteiktajā termiņā, bet informācija par to vēl nav nonākusi VID rīcībā un tādējādi nodokļu maksātājs tiek iekļauts datubāzē kā tāds, kuram ir maksājumu parāds virs 100 latiem.

Jau ziņots, ka VID veidotajā nodokļu parādnieku datubāzē nokļuva mazumtirdzniecības veikalu tīkls Maxima Latvija un Rimi Latvia. Maxima Latvija pārstāvis Ivars Andiņš norādīja, ka uzņēmums minēto sarakstu tā pašreizējā izpildījumā vērtē negatīvi, jo tas ir maldinošs. Savukārt Rimi Latvia pārstāve Laura Podskočija teica, ka uzņēmums ir nepatīkami pārsteigts par šādu notikumu pavērsienu, kad iespējamas kļūdas dēļ VID sistēmā uzņēmuma Rimi Latvia vārds minēts parādnieku vidū, jo tas patlaban ļoti kaitē uzņēmuma tēlam.

VID informēja, ka, sākot no 26.aprīļa, minētā datubāze nebūs pieejama, taču nodokļu maksātāji periodā līdz atkal būs pieejama datu bāze varēs saņemt izziņas par nodokļu nomaksu papīra dokumenta veidā ikvienā VID klientu apkalpošanas centrā vai arī izdrukāt pārskatu VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmā.

VID vadība vēlreiz atvainojās tiem nodokļu maksātājiem, par kuriem informācija VID parādnieku datubāzē tika iekļauta, neskatoties uz to, ka nodokļu maksājumi tika veikti normatīvajos aktos noteiktajos termiņos, bet par kuriem VID dažādu objektīvu iemeslu dēļ vēl nebija saņēmis informāciju.

Informācija, kas tiek atspoguļota Publiskajā VID administrēto nodokļu un nodevu parādnieku datubāzē, tiek apkopota no vairākām informācijas sistēmām, tajā skaitā no Valsts kases. VID atzīst, ka datubāzes izstrādes gaitā netika ņemts vērā apstāklis, ka informācija par veiktajiem starpbanku maksājumiem no Valsts kases VID rīcībā nonāk ar laika nobīdi, kas var būt līdz pat piecām dienām.

Ieviešot risinājumu, tiks novērsts risks, ka VID administrēto nodokļu (nodevu) parādnieku datu bāzē tiek iekļauta informācija par tiem nodokļu parādiem, kuru maksāšanas termiņš ir iestājies piecu dienu periodā līdz minētās datu bāzes aktualizēšanas datumam un kas ir samaksāti uz datu bāzes aktualizēšanas brīdi (t.i., nodokļu maksājumi, kas tiek veikti normatīvajos aktos noteiktajā termiņā), bet par kuriem informācija vēl nav nonākusi VID rīcībā. Šāda risinājuma gadījumā jāņem vērā, ka nodokļu parādi, kuru maksāšanas termiņš ir iestājies senāk par piecu dienu periodu līdz minētās datu bāzes aktualizēšanas datumam (piemēram, datu bāze tiek aktualizēta 7.aprīlī, bet parāds ir izveidojies 28.martā) un kas ir samaksāti piecu dienu periodā līdz minētās datu bāzes aktualizēšanas datumam (t.i., nodokļu maksājumi, kas tiek veikti, neievērojot normatīvajos aktos noteiktos termiņus), var tikt iekļauti VID administrēto nodokļu (nodevu) parādnieku datu bāzē kā nodokļu parāds, ja informācija par veikto maksājumu vēl nebūs nonākusi VID rīcībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas