Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

VID konstatē pārkāpumus divām trešdaļām pārbaudīto darba devēju

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu kontroles pārvalde šā gada deviņos mēnešos veica 1050 darba devēju tematiskās pārbaudes, 643 gadījumos konstatējot pārkāpumus, liecina VID publiskotā informācija.

Tostarp 447 gadījumos konstatēts, ka no darba algām netiek pareizi aprēķināti un/vai maksāti nodokļi, 116 gadījumos ziņas par personām, kuras uzsāk darbu, VID iesniegtas novēloti, 109 gadījumos konstatēti darbu regulējošo normatīvo aktu pārkāpumi.

Tāpat 84 gadījumos VID nav iesniegtas ziņas vai iesniegtas novēloti par darba ņēmējiem, kuri ir mainījuši vai zaudējuši darba ņēmēja statusu, bet 75 gadījumos, kad VID iesniegtajā pārskatā "Ziņojums par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām no darba ņēmēju darba ienākumiem, iedzīvotāju ienākuma nodokli un uzņēmējdarbības riska valsts nodevu pārskata mēnesī" ir konstatēta datu neatbilstība ar uzņēmuma grāmatvedības datiem.

Pārbaudēs 66 gadījumos ir konstatēti pārkāpumi darba laika uzskaitē, bet 32 pārbaudēs konstatēts, ka ar 42 darba ņēmējiem nav noslēgts darba līgums.

Par darba devēju pārbaudēs konstatētajiem pārkāpumiem 85 gadījumos piemērots naudas sods 60 400 eiro apmērā.

2018.gada deviņos mēnešos princips "Konsultē vispirms", veicot pārrunas ar uzņēmumu amatpersonu par darba algas palielināšanu, piemērots 283 darba devēju tematiskajās pārbaudēs, tajā skaitā 145 gadījumos nodokļu maksātāji apņēmušies palielināt darba ņēmējiem aprēķināto darba samaksu.

Top komentāri

Ninona
N
Un tikai gaida UZPLAUKUMU un PĀRMAIŅAS! Kādas gan var būt pārmaiņas, ja VISI, kam vien ir tāda iespēja, zog un blēdās, bet vainīga -lūk- valdība?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas