Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

VID Rīgas Centrāltirgū konfiscē teju tonnu importa augļu, ogu un dārzeņu

Valsts ieņēmumu dienests (VID) kārtējās pārbaudēs Rīgas Centrāltirgū konfiscēja gandrīz tonnu importa augļu, ogu un dārzeņu, informēja VID Sabiedrisko attiecību daļa. 

27.augustā notika 25 pārbaudes Rīgas Centrāltirgū. Visbiežāk tika konstatēts, ka pārsvarā tiek tirgota nevis pašu izaudzētā lauksaimniecības produkcija, bet gan iepirktās preces, par kurām netika uzrādīti preču izcelsmes dokumenti. Šī iemesla dēļ pārbaužu laikā konfiscēts 981 kilograms ievesto augļu, dārzeņu un ogu, kas nodoti Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs". 

Kopumā dažādus tirdzniecības pārkāpumus VID inspektori konstatēja visās 25 veiktajās pārbaudēs. Visbiežāk VID inspektoriem, veicot kontrolpirkumu, pirkums netika reģistrēts elektroniskajā kases aparātā, kases aparāts nemaz nebija uzstādīts vai arī tā lietošanā tika konstatēti dažādi pārkāpumi. 

Pārbaužu laikā tika konstatēts, ka 18 tirdzniecības vietās Rīgas Centrāltirgū tiek tirgota nezināmas izcelsmes ievesta produkcija, par kuru tās tirgotāji nevarēja uzrādīt izcelsmi apliecinošus dokumentus. Uzzinot, ka pircējs ir VID inspektors, pārdevēji atstāja tirdzniecības vietu un neatgriezās, neuzrādot preces pavaddokumentus.Tādējādi tika pieņemti lēmumi administratīvā pārkāpuma lietā par dārzeņu, ogu un augļu konfiskāciju.

Kopumā tika konfiscēts 981 kilograms augļu, ogu un dārzeņu, tajā skaitā melones - 237 kilogrami (kg), arbūzi - 152 kg, tomāti - 145 kg, plūmes - 131,2 kg, paprika - 52,4 kg, vīnogas - 42,6 kg, nektarīni - 35 kg, persiki - 30 kg u.c.

Par konstatētajiem pārkāpumiem ir sāktas lietvedības administratīvo pārkāpumu lietās un tiks piemēroti sodi saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu.

Diena.lv jau vēstīja, ka 22.augustā līdzīgās pārbaudēs tika konfiscēti aptuveni 700 kilogrami augļu, dārzeņu un ogu. 

VID regulāri veic šādas pārbaudes tirgos. 2012.gadā kopumā tirgos visā Latvijā ir veiktas 513 tematiskās pārbaudes, no kurām 470 tematiskajās pārbaudēs jeb 92% ir konstatēti dažādi ar tirdzniecības noteikumu un darba tiesisko attiecību neievērošanu saistīti pārkāpumi. 2013.gada pirmajos septiņos mēnešos kopumā tirgos ir veiktas 418 tematiskās pārbaudes, pārkāpumus konstatējot 396 gadījumos. 

VID atgādina, ka tirdzniecība tirgos ir atļauta speciāli iekārtotajās, tirgus pārvaldītāja norādītajās tirdzniecības vietās juridiskajām vai fiziskajām personām, kuras reģistrējušas saimniecisko darbību un pārdod preces, un fiziskajām personām, kuras pārdod pašu ražoto lauksaimniecības produkciju. 

Attiecībā uz lauksaimniecības produkcijas tirgošanu, ko Latvijā veic citu valstu tirgotāji, VID informē, ka neatkarīgi no tā, vai lauksaimnieciskās produkcijas tirgotājs savā mītnes valstī ir vai nav reģistrējies kā saimnieciskās darbības veicējs vai komersants, tam, uzsākot pārdot Latvijā lauksaimniecības produkciju, ir jāreģistrējas kā pievienotās vērtības nodokļa maksātājam. Turklāt pārdodamās produkcijas apjomam nav nozīmes - jāreģistrējas ir, sākot ar pirmo darījumu, neatkarīgi no tā vērtības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas