Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Vidzemē norēķinās ar viltotiem latiem

Gandrīz simt vienlata monētas, pussimt divlatnieku ar viltojuma pazīmēm, kā arī viltotu 500 latu naudas zīmi atklājusi policija Vidzemes reģionā.

Vidzemes reģionā veiktajās inkasācijās ilgākā laikā konstatēti vairāki desmiti viena un divu latu monētas ar viltojuma pazīmēm. Kopā 72 viena lata monētas un 52 divu latu monētas, informē Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma.

Savukārt pirmdien Trikātas pagastā veikalā MINI TOP kāds 1972.gadā dzimis vīrietis veikalā par pirkumu mēģinājis norēķināties ar 500 latu naudas zīmi, kurai bijušas acīm redzamas viltojuma pazīmes. Par notikušo sākts kriminālprocess.

Policija noskaidrojusi, ka aizdomās turamajam vīrietim naudas zīmi pie veikala iedevis kāds cits, ierosinot nopirkt pudeli alus. Lai arī vīrietim bijušas aizdomas, ka 500 latu banknote nevarētu būt īsta, «esot ļoti gribējies iedzert».

D.Jukāma norāda, ka par šādu noziedzīgu nodarījumu Krimināllikumā paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz desmit gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas