Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Viedoklis | Dzenītim jāturpina strādāt Stradiņos

Latvijas Republikā veselības aprūpe nav iedomājama bez Stradiņa slimnīcas – vienas no lielākajām un vecākajām slimnīcām valstī. Un, mūsuprāt, slimnīcas galvenā vērtība ir tās darbinieki – sākot no slimnieku kopējām, līdz pat pieredzes bagātiem ārstiem un akadēmiķiem.

Bez šiem cilvēkiem nebūtu šīs slimnīcas ar tās īpašo auru, kas piesaista gan slimniekus, gan palīdz noturēt darbiniekus, jo blakus cipariem algas lapiņā vēl ir apziņa, ka Tu esi piederīgs Stradiņu ciltij. Nozīmīga loma šīs auras saglabāšanā un spodrināšanā pieder nesen ieceltajam valdes priekšsēdētājam Modrim Dzenītim, kas iepriekšējos, tostarp pēdējos krīzes un „budžeta konsolidācijas” gados, strādāja Slimnīcas valdē, uzklausot un iespēju robežās atbalstot darbinieku iniciatīvas, lai uzlabotu Latvijas iedzīvotāju iespējas saņemt veselības aprūpes pakalpojumus Stradiņa slimnīcā.

Atvieglojuma nopūta bija dzirdama daudzu slimnīcas darbinieku balsīs, kad uzzinājām Veselības ministrijas paziņojumu, ka „slimnīcas valde turpinās darboties divu esošo valdes locekļu – valdes priekšsēdētāja Modra Dzenīša un valdes locekļa Raimonda Briča – vadībā.” Šajā brīdī bija beidzies vairāk nekā pusgadu ilgais neziņas periods, kopš dr.Veinbergs bija paziņojis par savu atkāpšanos no valdes priekšsēdētāja amata. Tas bija saspringuma pilns laiks, kad katrs darbinieks bija neziņā, kurš būs jaunais valdes priekšsēdētājs, vai darbinieka amats jaunajā slimnīcā tiks saglabāts, neviens nezināja, ko sola rītdiena. Nupat likās, ka ir iestājies miera un izaugsmes periods, tomēr publiskajā telpā atkal izskan informācija, ka jaunu valdes priekšsēdētāju konkursā nav izdevies atrast, un „Slimnīcas darba optimālai nodrošināšanai Veselības ministrija plāno nākotnē rīkot jaunu atlases procedūru.”

Aicinām valdību un Veselības ministrijas ierēdņus nopietni apdomāt, kāpēc tik garā un atklātā procedūrā nav izdevies atrast valsts medicīnas flagmaņa valdes priekšsēdētāju. Varbūt tas ir pat labi, ka jaunu valdes priekšsēdētāju nevar atrast, un to nevajag turpināt meklēt. Pašlaik, neraugoties uz būtisku finansējuma samazinājumu, slimnīcā valda stabilitāte, psiholoģisks miers, kas atstāj pozitīvu iespaidu uz gandrīz 3000 cilvēku ikdienas noskaņojumu un darbu.

Valdes loceklis un valdes priekšsēdētājs ir tādi amati, kas prasa dziļas, vispusīgas zināšanas komercsabiedrības vadībā, taču ar to ir par maz – it īpaši šobrīd, kad it bieži ir jāpieņem lēmumi par naudas tēriņiem, vienlaikus apzinoties, ka naudas ir par maz un visam neiznāks. M.Dzenītis ar kolēģi R.Brici un bijušo valdes priekšsēdētāju A.A.Veinbergu ir spējuši veiksmīgi nodalīt absolūti nepieciešamos izdevumus no tiem, kas var pagaidīt.

Stradiņa slimnīca jau 100 gadus strādā un izceļas ar ļoti nelielu kadru mainību. Arī uz priekšdienām uzskatām, ka, ja cilvēks ir Stradiņos izaudzis un sevi apliecinājis, tad viņam šajā amatā arī ir jāpaliek.

Mūsuprāt, Modrim Dzenītim jāturpina strādāt kā valdes priekšsēdētājam. Un savējos Stradiņi vienmēr gatavi aizstāvēt, par tiem stāvēt un krist!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas