Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Viens no "Latvijai un Ventspilij" dibinātājiem Čamanis izstājas no partijas

Iesniegumu par izstāšanos no paša pirms 15 gadiem kopā ar 32 toreizējiem viendomātājiem dibinātās partijas Latvijai un Ventspilij (L un V) 2. jūnijā, tātad īsi pirms pašvaldības vēlēšanām, uzrakstījis ventspilnieks Leonards Čamanis.

Partijas dibināšanas laikā viņš bijis Ventspilī lielākā un senākā kokapstrādes uzņēmuma Ventspils koks direktors, bet jaunajā politiskajā organizācijā  — valdes loceklis un valdes priekšsēdētāja Aivara Lemberga vietnieks. Pēc Dienas rīcībā esošās informācijas, L. Čamanis ir pirmais, kas šo partiju pamet politisku motīvu dēļ, nevēloties samierināties ar tajā pastāvošo kārtību, kas, viņaprāt, neatbilst demokrātijas un partijiskās atbildības kritērijiem.  

L. Čamanis Dienai pastāstīja, ka par šādu radikālu rīcību izšķīries tāpēc, ka viņa līdzšinējā partija, pēdējos gadus atrodoties valsī valdošās koalīcijas sastāvā un tās biedriem ieņemot augstus amatus Saeimā, nav veikusi adekvātas darbības, lai stabilizētu Latvijas tautsaimniecībā un politikā vērojamo negatīvo situāciju un līdz ar to ir atbildīga par valsts nonākšanu krīzes stāvoklī.

Ventspilī valdošo partiju pametušais biedrs kategoriski noliedza, ka tas būtu populistisks pirmsvēlēšanu gājiens, ar kuru mēģināts ieriebt L un V. Viņš iesniegumu par izstāšanos no L un V rakstījis pēc rūpīgas valsti krīzē novedušo apstākļu analīzes un secinājis, ka pastarpināti tajā saskatāma arī viņa bijušās partijas vaina, jo tās ietekmīgie pārstāvji ne vien nav kavējuši valdošās koalīcijas partnerus iegrūst Latviju ekonomiskajā bezdibenī, bet arī nemēģina efektīvi padot roku, lai tā no turienes izrāptos.

Iesniegumā par izstāšanos L. Čamanis raksta, ka L un V ierindas biedriem faktiski nav bijis iespējams ietekmēt vai koriģēt partijas kursu, jo pilnsapulces sasauktas formāli, nesniedzot informāciju par apspriežamajiem jautājumiem un liedzot iespēju sagatavoties saturīgām debatēm, tāpēc viņš  tās pārstājis apmeklēt.  Viņš pieļāva, ka pēc oficiālas izstāšanās no L un V atsāks politisko darbību citas partijas sastāvā, taču atturējas konkretizēt, kura tā būs. Uz jautājumu, kāpēc no L un V nav izstājies jau agrāk, L. Čamanis atbildēja, ka līdz pēdējam cerējis — partijas ideoloģija mainīsies demokrātijas principu pārņemšanas virzienā, taču tagad secinājis, ka, priekšgalā esot pašreizējai partijas vadībai, tas nekad nenotiks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas