Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Viens no Oligarhu kapusvētku rīkotājiem Dūle cer uz 21.gadsimta ienākšanu IZM

Viens no akcijas "Oligarhu kapusvētki" rīkotājiem Viesturs Dūle cer, ka pēc Saeimas ārkārtas vēlēšanām Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) ienāks 21.gadsimta domāšana.

Dūle, kurš pašlaik veido Jauniešu intelektuālās attīstības centru (JIAC), līdz 2020.gadam cer izplesties pa visu Latviju un lielāko pilsētu apkārtnē kopumā atvērt 30 JLAC, cer, ka pēc jaunās valdības izveidošanas arī IZM beidzot ienāks jaunas vēsmas.

"Mani interesētu, lai pēc jaunās valdības un koalīcijas izveidošanas IZM ienāk 21.gadsimta domāšana. Tas būtu ārkārtīgi svarīgi. IZM paliek tāda kā bārenīte, jo tur var bliezt ar 19.gadsimta metodēm, ar argumentāciju, ka izglītības sistēmai jābūt konservatīvai. No tā cieš jaunieši, un nav brīnums, ka viņiem nāk prātā domas par emigrāciju. Tā ir viena no svarīgākajām ministrijām valstī," uzskata Dūle.

Par ieguvumu no ārkārtas vēlēšanām viņš uzskata to, ka politiķiem parādīts, ka tauta līdzdarbojas. Tomēr galvenā loma, viņaprāt, tagad būs medijiem.

"Ir tāda pazīme, ka to mačo čaļu ietekme ir samazinājusies, bet nevajag gaidīt prinčus baltā zirgā. Process jau turpināsies. Te varētu vērsties pie medijiem, jo tauta jau neuzrauga politiķus. Lai medijiem ir tas spēks palīdzēt sabiedrībai attīstīties," pastāstīja Dūle.

"Es mulstu no jebkura veida radikālistiem. Latvijai ir jābūt latviešu vietai, bet jāmāk sarunāties ar pilnīgi visiem. Krievi ir milzīgs talants un potenciāls resurss. Uz visu pārējo skatos pilnīgi atvērti. 'Saskaņas centrs " (SC) tiesiskos jautājumos 10.Saeimas laikā ir rīkojies pabriesmīgi, bet ir jādod iespēja mācīties. Ja koalīcijā būs SC, būs SC, ja būs "Visu Latvijai!", būs "Visu Latvijai!". Galvenais, lai mediji ir spēcīgi un analītiski," viņš sprieda.

Jau vēstīts, ka interneta vidē ar videoklipa starpniecību vairāki sabiedrībā pazīstami cilvēki, tostarp pianists Vestards Šimkus, diriģents Māris Sirmais, televīzijas un radio balss Baiba Sipeniece-Gavare, aicināja iedzīvotājus 8.jūnija vakarā pulcēties starp Rīgas tiltiem uz akciju "Oligarhu kapusvētki", tādējādi paužot protestu pret oligarhu lielo ietekmi valstī.

Pasākums noritēja mierīgā gaisotnē, sanākušajiem klausoties sabiedrībā pazīstamu cilvēku uzrunas, bet noslēgumā sadedzinot mākslinieka Aigara Bikšus veidoto instalāciju "Korupcijas klucis". Saskaņā ar policijas aplēsēm akcijā piedalījās aptuveni 10 tūkstoši cilvēku.

Akcija "Izvadi oligarhu silti" jeb Oligarhu kapusvētki tika sarīkoti pēc Valsts prezidenta ierosinātās 10.Saeimas atlaišanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas