Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Vilnītis saviļņo dīķi

Ar skandaloziem apgalvojumiem nācis klajā bijušais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājs Normunds Vilnītis. Intervijā žurnālā Playboy viņš apgalvo, ka aptuveni 20% KNAB darbinieku esot reāli strādājoši, "pārējie ir paņemti ar vienkāršu aprēķinu - cilvēki, kuriem radinieki ir augstos amatos tiesā, prokuratūrā un robežsardzes pārvaldē".

Vilnītis skarbus apvainojumus velta ne tikai birojam, bet arī tā ilggadējai vadītāja vietniecei Jutai Strīķei. "Viņa ir politiska ieliktene, intrigante un mele," intervijā saka Vilnītis, vienlaikus norādot - kad viņš atradies KNAB vadībā, birojam bijusi informācija par iespējami korumpētu Valda Dombrovska valdības ministru. Informācija tikusi nodota Strīķei, taču viņa ar to neko neesot darījusi. Tāpat bijušais KNAB vadītājs saka, ka J. Strīķe "vienmēr varējusi atvērt jebkuras durvis un paziņot: es ar premjeru sarunāju". Vēl aiz KNAB vadītāja vietnieces "interesēm stāvot kontrabanda, PVN atskaitīšana, naudas atmazgāšana, valsts pasūtījumi un būvniecība".

"Tie ir pilnīgi murgi," izsaucas bijušais ekonomikas ministrs Artis Kampars (Vienotība), aicināts komentēt, kā izpaudusies Strīķes ietekme pār Ekonomikas ministrijas pārraudzībā esošajām sfērām. "Strīķi esmu saticis divreiz mūžā, galvenokārt saistībā ar Latvenergo Miķelsona aizturēšanu. Es vispār nesaprotu, kāpēc šādā situācijā kaut kādi jautājumi manā virzienā notiek," neizpratnē ir Kampars.

Arī tā laika finanšu ministrs Einars Repše (Latvijas attīstībai), kura pārziņā tajā laikā bija daļa Vilnīša minēto sfēru, pārmetumus noraida. "Ja jau Vilnītim kā KNAB vadītājam bija tādas aizdomas, tad tas bija viņa pienākums nekavējoties rīkoties. No Vilnīša puses tolaik nesaņēmu nevienu pašu signālu, ka šādi pārkāpumi notiek. Viņš ne reizi pat neieminējās, ka viņam būtu kādas aizdomas,» saka E. Repše un kā izskaidrojumu šādiem bijušā KNAB šefa paziņojumiem min "atsevišķu grupējumu vēlmi vājināt KNAB kā iestādi".

Visu Aļonas Zanderes rakstu "Bijušais KNAB vadītājs Vilnītis atklātā intervijā saviļņo dīķi" lasiet ceturtdienas, 6.februāra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas