Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Visa vaina ātrumā

Nedēļās nogales traģiskā autoavārija Bauskas iedzīvotājos radījusi šoku, un tiek izvirzītas neskaitāmas neoficiālas versijas par iemesliem - tās izraisīšanā, iespējams, vainīgajai autovadītājai šokētie baušķenieki piedēvē teju visus iespējamos ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumus.

Avārijā iesaistītā autobusa šoferis liekus iemeslus notikušajam gan nemeklē: "Visa vaina bija ātrumā. Ātrums, un nekas cits!" Tikmēr policija neoficiālās versijas ne apstiprina, ne noliedz, jo notiek izmeklēšana. "Detalizētāku lietas apstākļu noskaidrošana ir izmeklētāja kompetencē," uzsver Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece.

Savukārt Bauskas slimnīcas vadītājs Uģis Zeltiņš norāda uz avārijas izgaismotajām valsts veselības aprūpes reformas nepilnībām - cietušajiem esot nācies tuvākajā slimnīcā nokļūt pašu spēkiem, jo neatliekamās palīdzības brigādei viņus saskaņā ar izstrādāto hospitalizācijas plānu nāktos vest uz teju 50 kilometrus tālo Jelgavas slimnīcu. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša gan šādus apgalvojumus noliedz.

Sēro un dusmojas

Kā ziņots, sestdienas pēcpusdienā netālu no Bauskas vieglā automašīna BMW lielā ātrumā ietriecās pretim braucošā pasažieru autobusā. Bojā gāja BMW vadītāja, viņas astoņgadīgais dēls un vīramāsa, bet vairāk nekā 20 autobusa pasažieru guva dažādas traumas un nonāca slimnīcā. Pirmdien Bauskas slimnīcā ārstēšanos turpināja seši cietušie.

Avārija notikusi pēc tam, kad astoņgadīgo Nilu māte kopā ar tēvamāsu aizvedusi uz sporta deju sacensībām Īslīcē, kur viņš ieguvis otro vietu. Pēc sacensībām ģimene esot piestājusi nosvinēt vietējā kafejnīcā un devusies pie puisēna vecvecākiem, stāsta kāda baušķeniece, kura mirušos pazīstot. Zināms, ka Nila māte strādājusi bankā, bet pirms nedēļas darbu pametusi. Savukārt viņas vīrs darbojoties celtniecībā Īrijā un tikai tagad ieradies Latvijā uz bērēm. "Biju šodien puķu veikaliņā, visi pasūta sēru vainagus. Bet mums te visi ir nosacīti sadalījušies divās nometnēs - vieni sēro par traģēdiju, citi dusmojas, vaino ātrbraucēju," viņa stāsta.

Policija izvirzījusi sākotnējo versiju par apdzīšanas manevru, kura laikā autovadītāja nav spējusi novaldīt spēkratu. Neoficiāli gan tiek izteikti daudzi pieņēmumi par traģēdijas iemesliem. Kāda cietusī LTV Panorāmā savukārt izvirzījusi versiju, ka auto sprāgusi riepa, vadītāja lielā ātruma dēļ nav spējusi spēkratu savaldīt un ieslīdējusi pretējā braukšanas joslā. Savukārt citi "zinātāji" stāsta, ka autovadītāja ne tikai esot pārsniegusi ātrumu, bet arī runājusi pa mobilo telefonu un nevis vienkārši veikusi apdzīšanas manevru, bet gan it kā esot mēģinājusi sacensties ātrumā ar kādu citu auto. Trieciena rezultātā BMW vadītāja izsviesta caur vējstiklu, kas cilvēkus pamudinājis izvirzīt versiju, ka braucēji nav bijuši piesprādzējušies. Tomēr oficiāli šīs versijas pašlaik netiek apstiprinātas vai noliegtas, jo turpinās izmeklēšana - policijā ierosināts kriminālprocess.

Tikai ātrums

Autobusa šoferis Agris gan šādas versijas noliedz. "Es tikai paguvu ieraudzīt, ka pretī nāk mašīna, to sāk nēsāt. Es parauju malā, tad ir blīkšķis, un viss. Tās bija pāris sekundes, ātrums tur bija liels - kādi 160. Mašīna bija lupatās, to, ka tas ir BMW, varēja pateikt tikai pēc emblēmas uz bagāžnieka." Pēc avārijas Agris centies palīdzēt pasažieriem, bet tagad ir mājās ar slimības lapu - viņam lauzta riba un satriekts celis.

Avārijā cietušos autobusa pasažierus uz tuvējo Bauskas slimnīcu lielākoties nogādājuši atsaucīgi garāmbraucēji vai pašu cietušo sazvanīti radi, nevis ātrās palīdzības brigādes. Bauskas slimnīcas valdes loceklis U. Zeltiņš skaidro, ka NMPD esot izstrādāts "hospitalizācijas plāns", kurā Bauskas slimnīca nav iekļauta, tāpēc neatliekamās palīdzības brigādei cietušie būtu jāved uz daudz tālāko Jelgavas slimnīcu. NMPD pārstāve I. Bukša gan to noliedza - viņa skaidroja, ka neatliekamā palīdzība divus cietušos tiešām aizvedusi uz Jelgavu, jo viņiem bijusi nepieciešama papildu izmeklēšana, kāda Bauskā nav pieejama, bet, piemēram, viens cietušais ar ātro palīdzību nogādāts Bauskas slimnīcas traumpunktā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas