Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Visi stacionārie fotoradari aprīkoti ar signalizāciju

Lai pasargātu fotoradarus no vandaļu izdarībām, šobrīd visas stacionārās iekārtas ir aprīkotas ar signalizāciju, kā arī apdrošinātas, portālu Diena.lv informēja fotoradaru uzstādītāju _Vitronic Baltica _pārstāve Antra Gaile.

"Stacionārā fotorardara ietvara izturību var salīdzināt ar bankomāta izturību, un to, kā rāda mēģinātāju pieredze, nav iespējams tik vienkārši sabojāt," sacīja A.Gaile, jautāta, cik izturīgs ir fotoradara ietvars.

Kā ziņots, šonedēļ uz Salu tilta un Dienvidu tilta kādas personas sabojājušas jaunos stacionāros fotoradarus, nopūšot ar krāsu radara aizsargstiklus. Uzņēmums Vitronic Baltica par notikušo vērsīsies policijā, sacīja uzņēmuma preses sekretāre A.Gaile.

"Uzņēmums viennozīmīgi augsti novērtē atsevišķu personu radošās izpausmes, tomēr aicina nepārveidot par mākslas objektiem tehniku, kuras primārais uzdevums ir satiksmes drošības līmeņa paaugstināšana uz autoceļiem. Stacionārie fotoradari Valsts policijas uzdevumā tiek novietoti ar mērķi nodrošināt ātruma ievērošanu, tādā veidā mazinot risku autovadītājiem, pasažieriem un citiem kustības dalībniekiem iekļūt satiksmes negadījumos. Lai arī aizkrāsots stacionārā fotoradara iekārtas stikls ierobežo tehnikas darbību, iekārta turpina veikt savu preventīvo funkciju – redzot brīdinājuma zīmi, autovadītāji attiecīgajā ceļu posmā samazinās braukšanas ātrumu. Tomēr ātruma pārkāpēji šādā gadījumā paliek nesodīti, kas var novest pie bezatbildības un visatļautības ilūzijai," uzsvēra A.Gaile.

"Par abiem gadījumiem tiks ziņots Valsts policijai. Tas arī ir iemesls, kādēļ aicinām atsaukties notikuma aculieciniekus, kas varētu ziņot par vainīgajām personām un palīdzētu šo lietu atrisināt," teica preses pārstāve.

Uz jautājumu, vai fotoradarus var ietekmēt ne tikai huligāni, bet arī laikapstākļi, A.Gaile norādīja, ka saskaņā ar PoliScan Speed fotoradaru ražotāja specifikāciju to darbības amplitūda ir vismaz no -25 līdz +40 grādiem.

"Minētos tehniskos parametrus apliecina arī Standartizācijas, akreditācijas un metroloģijas centra Metroloģijas biroja 2011.g. 20.jūnijā izsniegtais Mērīšanas līdzekļa tipa apstiprinājuma sertifikāts Nr.896. Mērierīču tehniskais izpildījums ietver sevī iebūvētu apsildes sistēmu, proti, mērierīce pati regulē iekšējo sistēmas temperatūru, iedarbinot apsildi, kad nepieciešams. Rezultātā, mērierīces spēj darboties arī tādos apstākļos, kad āra gaisa temperatūra ir zem -25 grādi. Apkārtējās vides temperatūra neietekmē veikto ātruma mērījumu precizitāti," sacīja A.Gaile.

Jau ziņots, ka šā gada 20.maijā tiks konstatēts Vitronic Baltica un partneri darbu izpildes apjoms stacionāro fotoradaru uzstādīšanā. Pēc partnera iesniegtās dokumentācijas un publiskajiem paziņojumiem presē jau šobrīd ir skaidrs, ka darbu apjoms nebūs izpildīts līgumā noteiktajā apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas