Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

VUGD visvairāk palīdzības saucienu līdz šim saņēmis no Jūrmalas un Zemgales

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) līdz šim vētras un lietavu dēļ visvairāk palīdzības saucienu saņēmis no Jūrmalas un Zemgales.

Kā aģentūru LETA informēja VUGD, līdz plkst.6 dienests bija saņēmis apmēram 400 pieteikumus palīdzēt likvidēt spēcīgā vēja un lietus radītos postījumus. Visvairāk izsaukumu ir Jūrmalā, no kuras saņemti vairāk nekā 160 izsaukumi, kā arī Zemgales - Jelgavas pilsētas un novada, Tukuma un Dobeles novadiem, no kuriem kopumā saņemti vairāk nekā 100 izsaukumi.

Rīgā iedzīvotāju pieteikumi par postījumiem sāka ienākt nakts vidū, un līdz rītam saņemti ap 100 izsaukumi. Citos reģionos izsaukumu skaits ir ļoti neliels.

VUGD šobrīd nav informācijas par vētrā vai lietusgāzēs cietušiem cilvēkiem.

Lielākoties koki ir nokrituši uz ceļa braucamās daļas. Salīdzinot ar citām vētrām, šoreiz nav pieteikumu par atrautām ēku konstrukcijām, reklāmas plakātiem, bet ir vairāk nekā desmit izsaukumi uz negadījumiem, kur koki uzkrituši automašīnām.

Saistībā ar ūdens līmeņa celšanos evakuācija līdz šim nevienam nav bijusi nepieciešama, bet ir bijuši zvani, kuros cilvēki informē, ka ēkā ir ienācis ūdens. Ganu ielā Rīgā no ēkas pagrabstāva evakuēti trīs cilvēki, savukārt sabiedriskā ēkā Kronvalda bulvārī Rīgā no pagrabstāva atsūknēts ūdens.

Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV) TV3 pastāstīja, ka applūdušā pagrabstāva iemītnieki vispirms it kā meklējuši pašvaldības palīdzību, bet vēlāk no tās tomēr atteikušies.

Pēc Ķirša paustā, ūdens līmeņa kāpums Daugavā ir vērojams, bet pagaidām tas nav tik kritisks, kā tika prognozēts, tāpēc ir cerības, ka lielu plūdu draudi pilsētai tomēr paies garām. Mērs atzīmēja, ka lietus daudzums Rīgā jau ir sasniedzis rekordapjomus un tiek prognozēts, ka tas vēl turpināsies, tāpēc cilvēki arvien aicināti palikt mājās.

Jūrmalas domes izpilddirektors Edgars Stobovs LTV "Rīta panorāmā" paziņoja, ka vētras postījumu dēļ pilsētā ir paralizēta satiksme, jo Strēlnieku prospekts nav izbraucams un arī citās maģistrālajās ielās nolauzto koku ir daudz un nav prognozējams, kad izdosies postījumus sakopt.

Primāri pilsētas komunālie dienesti strādā pie ceļu atbrīvošanas no kritušajiem kokiem. Ar applūdušajām ielām cīnīties pašlaik īsti neesot iespēju, jo stiprais vējš un lietus turpinās.

Ziņu par negadījumiem ar ļoti traģiskām sekām pilsētā pašlaik nav, atzīmēja Stobovs, gan uzsverot, ka arī Jūrmalas dome aicina pilsētniekus palikt mājās.

"Mūsu pieredze rāda, ka, iestājoties rītam, izsaukumu skaits pieaugs, jo, sākoties iedzīvotāju kustībai, tiks pamanīti jauni postījumi," atzīmē VUGD, skaidrojot, ka glābēji prioritāri reaģē uz tiem izsaukumiem, kuros iespējams apdraudējums cilvēka dzīvībai un veselībai, tāpēc iedzīvotāji tiek aicināti būt saprotošiem un apzināties, ka vēja postījumu likvidēšanas darbi notiks ilgākā laika periodā.

VUGD aicina iedzīvotājus apzināties, ka bīstamība saglabājas, spēcīgais vējš un nokrišņi norims tikai dienas gaitā, tāpēc dienests aicina ikvienu, kuram ir iespēja, šodien palikt mājās – strādāt attālināti, neapmeklēt veikalus un citas iestādes, ja tas ir iespējams. Tāpat iedzīvotāji tiek aicināti nedoties apskatīt postījumus, tas var būt bīstami un apgrūtināt atbildīgo dienestu darbu. Jo lielāka būs satiksme uz ielām, jo grūtāk būs veikt seku likvidēšanas darbus, bet vēja lauzti koki var nokrist uz cilvēkiem un automašīnām.

"Šī ir bijusi ļoti smaga un pat ekstremāla nakts glābējiem, kuri spēcīgā vēja un lietus laikā dodas no viena izsaukuma uz otru. Vairākas glābēju komandas visu nakti fiziski smagi strādā, lai atbrīvotu ceļus, automašīnas un ēkas no nokritušiem kokiem, tā arī neatgriežoties depo," atzīmē VUGD.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas