Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

VVD izvērtēs Skonto būves tiesā iesniegtos dokumentus

Valsts vides dienests (VVD) izvērtēs dokumentus, kurus uzņēmums SIA Skonto būve iesniedzis tiesā, jo to līdz šim dienesta rīcībā nav bijis, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Jūlija Ņikitina.

Dienesta rīcībā līdz šim nav nonākuši vairāki būtiski dokumenti, kas apliecinātu uzņēmuma Skonto būve darbu izpildi un to izpildes atbilstību sanācijas līguma noteikumiem. Līdz šim uzņēmumam šī informācija esot pieprasīta, taču atbilde nav sekojusi un dokumenti iesniegti vien tiesā.

VVD ieskatā notiek lietas izskatīšanas novilcināšana. Tas būtu bijis novēršams, ja Skonto būve būtu iesniegusi dokumentāciju gan VVD, gan projekta inženiertehniskās uzraudzības veicējai SIA Geo Consultants. "VVD nepiekrīt SIA Skonto būve prasībā norādītājai argumentācijai un uzskata to par nepamatotu, savukārt par darbībām, kas nav veiktas atbilstoši līgumam, atlīdzība uzņēmumam nepienākas," pauž VVD ģenerāldirektore Inga Koļegova.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa šodien nesāka skatīt lietu pēc būvkompānijas Skonto būve pieteikuma pret Valsts vides dienestu (VVD), atliekot to līdz 6.oktobrim.

Tiesa šorīt ilgāku laiku lēma procesuālos jautājumus, galvenokārt diskusijas raisījās par nākamās tiesas sēdes datumu. Tiesa sēdes sākumā skaidroja, ka lietā tika saņemti prasības pieteikuma papildinājumi un grozījumi, kas tikuši pieņemti, nosakot atbildētājam 30 dienu laikā sniegt rakstveida paskaidrojumus par prasības grozījumiem.

Lai arī VVD pārstāvji lūdza tiesai vismaz trīs līdz sešu mēnešu laiku, lai iepazītos ar jauno iesniegto dokumentāciju, viens no Skonto būves pārstāvjiem Viktors Tihonovs pauda, ka atbildētājam nav nepieciešams ar tiem iepazīties tik ilgu laiku, jo visi dokumenti ir atbildētāja rīcībā. Viņš uzsvēra, ka strīds starp pusēm ir "šaurs". Advokāts uzsvēra, ka seši mēneši šim mērķim ir nesamērīgs laika posms.

VVD pārstāvji iebilda, paužot viedokli, ka lielākās daļas dokumentu nemaz nav atbildētāja rīcībā, turklāt VVD nav noraksta par dokumentiem, kurus "Skonto būve" iesniedza maija sākumā.

Arī tiesa piekrita, ka seši mēneši ir nesamērīgi ilgs laiks. Par nākamo tiesas sēdes datumu tika noteikts 6.oktobris, plkst.9.50, tāpat tiesas sēde plānota 20.oktobrī.

Skonto būves prasība "pret VVD ir par parāda un līgumsoda piedziņu un paziņojuma par līguma izbeigšanu atzīšanu par prettiesisku un spēkā neesošu ar tā izsniegšanas dienu". Kā ziņots, Skonto būve pērn jūlija beigās iesniedza tiesā prasības grozījumus, ar kuriem prasība tiek papildināta ar jaunu prasījumu - atzīt par prettiesisku un spēkā neesošu ar tā izsniegšanas dienu, proti, 8.jūliju, VVD paziņojumu par līguma "Vēsturiski piesārņotās vietas "Inčukalna sērskābā gudrona dīķi" projektēšana un sanācijas darbi" izbeigšanu.

2015.gada 6.jūlijā Skonto būve iesniedza prasības pieteikumu tiesā pret VVD par to, ka VVD apzināti pārkāpis līguma nosacījumus un nepamatoti atteicies noteiktajā termiņā veikt apmaksu par martā veiktajiem darbiem Inčukalna sērskābā gudrona dīķu projektā.

Jau ziņots, ka, rodoties nesaskaņām starp VVD un iepriekšējo darba izpildītāju Skonto būve, tika apdraudēta Inčukalna gudrona dīķu sanācijas projekta īstenošana. Uzņēmums paziņoja, ka par pašreizējiem līdzekļiem darbu pabeigt nav iespējams, savukārt VVD atteicās piešķirt papildu līdzekļus. Tā vietā VVD lauza līgumu ar darbu izpildītāju un lika pamest projekta īstenošanas vietu. Tomēr uzņēmums to nav darījis.

Lai gan projektam bija jābūt pabeigtam šā gada rudenī, jaunais darbu pabeigšanas termiņš ir 2022.gads.

Uzņēmums rudenī vērsās arī VK ar lūgumu pārbaudīt VVD rīcību, paužot, ka tiek apdraudēta līdzšinējā projekta izpilde un Eiropas Savienības fondu līdzekļu apguve.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas