Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Zaķis: Šogad ir grūti cerēt uz jaunu valdību

Šogad ir grūti cerēt uz jaunu valdību, ceturtdien Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma sacīja partijas Vienotība Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis.

"Ja viens no mūsu trīs kandidātiem ar sajūsmu tiktu pilī atbalstīts, tad mēs jau šodien runātu par detaļām, kā tā valdība izskatīsies. Ja mēs vēl šonedēļ neesam tikuši pie skaidra viena kandidāta, tas nozīmē, ka nākošajā nedēļā mēs līdz tam nonāksim un sāksim tālāku detalizētu diskusiju, bet tad jau arī gads [būs] cauri," teica Zaķis.

Viņš sacīja, ka ceturtdien tiks turpinātas potenciālās koalīcijas politiskās konsultācijas par tālākiem soļiem un premjerministra amata kandidātu. Zaķis uzskata, ka Valsts prezidents Andris Bērziņš ir paziņojis, ka, viņaprāt, neviens no Vienotības nosauktajiem premjera kandidātiem nav spējīgs izveidot stabilu valdību. Tagad Vienotība argumentēs prezidentam, ka tā tomēr nav. 

"Valdību tomēr apstiprina Saeima. [...] Prezidents nosauc Ministru prezidentu, bet [viņu] apstiprina Saeima. Tas nozīmē, ka bez Saeimas viedokļa, bez Saeimas piekrišanas iztikt nevarēs," atgādināja Zaķis.

Jau ziņots, ka Valsts prezidents pēc pirmā konsultāciju raunda ar Saeimā pārstāvētajām partijām trešdien paziņoja, ka nevirzīs nevienu "no pirmajās sarunās minētajiem premjera kandidātiem un turpinās politiskās konsultācijas jaunnedēļ".  



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas