Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Zakuļa kandidatūru FKTK vadītāja amatam Saeimas Budžeta un finanšu komisija vērtēs 10.janvārī

Saeimas Prezidijs šodien izskatīšanai Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā nodeva jautājumu par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vadītāja amata kandidātu Kristapu Zakuli.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija jautājumu par Zakuļa kandidatūru skatīs otrdien, 10.janvārī, plkst.10, aģentūrai LETA sacīja komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs (V). Viņš norādīja, ka komisijas deputātiem tā būs pirmā reize, kad tiks lemts par kādas amatpersonas apstiprināšanu, tāpēc pagaidām ir grūti pateikt, kādi būs jautājumi.

Reirs skaidroja, ka deputāti no Zakuļa vēlēsies uzzināt viņa redzējumu par darbību amatā, savukārt no Finanšu ministrijas pārstāvjiem noskaidrot, kāpēc Zakulis ir izvēlēts šim amatam.

Trešdien ar Zakuli tikās nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK pārstāvji.

Kā ziņots, finanšu ministrs un Latvijas Bankas vadība FKTK vadītāja amatam virza Zakuli, kurš patlaban ir SIA Lattelecom Drošības nodaļas vadītājs.

Viņš ieguvis augstāko izglītību Latvijas Universitātē - bakalaura grādu ekonomikā un maģistra grādu biznesa vadībā, labi pārzina finanšu sektoru, viņam ir pieredze sadarbībā ar valsts drošības un tiesību aizsardzības iestādēm, iegūta arī tiesību zinātņu speciālista kvalifikācija un pieredze naudas atmazgāšanas novēršanas darbā.

Zakulis pieredzi ir ieguvis valsts drošības iestādēs, kā arī darbā banku un informācijas tehnoloģiju jomās, kur viņš vadījis drošības struktūras. Savukārt no 1995. līdz 2000.gadam Zakulis strādājis Satversmes aizsardzības birojā, bet no 2000.gadā līdz 2009.gadam - par AS Swedbank Drošības daļas vadītāju.

Līdzšinējā FKTK vadītāja Irēna Krūmane no amata nolēma atkāpties saistībā ar Latvijas Krājbankas krīzi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas