Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Zaļā partija pie Nacionālā teātra ozolā sakārusi kodolatkritumu mucas

Atceroties Fukušimas katastrofas postījumus pērnā gada 11.martā un mudinot ikvienu Latvijas iedzīvotāju aizdomāties par draudiem, ja Visaginā (LIetuva) tiks uzcelta jauna atomelektrostacija, Latvijas Zaļā partija pirmdien ozolā pie Nacionālā teātra iekāra piecas mucas, kādās tiek glabāti kodolatkritumi.

Dienai pavēstīja LZP, partija aizvien turpina iestāties pret Latvijas dalību jaunās atomstacijas būvniecībā un šādi atgādina sabiedrībai, ka atomenerģijas iegūšanas un ražošanas cena patiesībā ir krietni vien augstāka, nekā mēs domājam. "Vai mēs gribētu elektrību savā naktslampiņā, ja zinātu, ka tas maksā mūsu un mūsu tuvinieku dzīvības?" - tā LZP.

LZP līdzpriekšsēdētājs Viesturs Silenieks skaidro mucu atrašanās vietas simbolisko nozīmi, sakot, ka "kodolradioaktīvo atkritumu mucas ozolā pie Nacionālā teātra ir tikpat stulbi kā otrai zaļākajai valstij pasaulē piedalīties atomstacijas būvniecībā".

"Zīmīgi, ka šis laiks sakrīt arī ar Valda Dombrovska valdīšanas trešo gadadienu un tieši viņa rokās ir ļoti daudz kāršu, lai ietekmētu kodolstacijas būšanu vai nebūšanu mūsu pierobežā," izteicās LZP valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas