Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Zelderis pametis Saeimas valdošajā koalīcijā esošo Progresīvo frakciju

Saeimas deputāts Edgars Zelderis pametis Progresīvo frakciju, aģentūru LETA informēja partija "Mēs - Talsiem un novadam".

Politiķis turpmāk strādās Saeimā kā pie frakcijām nepiederošs deputāts, tādējādi valdošā koalīcija zaudējusi vienu balsi parlamenta balsojumos.

Maija beigās Zeldera pārstāvētā partija "Mēs - Talsiem un novadam" paziņoja par sadarbības pārtraukšanu ar "Progresīvajiem".

Zelderis iepriekš aģentūrai LETA pauda, ka pārstāv reģionus, bet "Progresīvie" neesot ieinteresēti problēmās ārpus Rīgas. Partijas "Mēs - Talsiem un novadam" un "Progresīvo" sadarbība faktiski esot izbeigta "jau labu laiku atpakaļ", tas tikai neesot ticis paziņots.

Taujāts, kas Zelderi neapmierina koalīcijas darbā, deputāts pauda, ka viņu neapmierina tas, kā tiek risināti jautājumi, cik daudz tiek izdarīts un kādi ir koalīcijas panākumi. Kā piemēru viņš minēja Rēzeknes domes atlaišanas likumprojektu, kur balsojumā viņš atturējās. Deputāts nesaprot, kāpēc runa ir tikai par Rēzeknes domi, jo, piemēram, arī Talsos, pēc viņa teiktā, ir milzīgas finanšu problēmas un pārkāpumi, bet neviens nevēloties to vērtēt, un līdzīgi esot arī ar citām pašvaldībām.

Jau ziņots, ka 2022.gada vasarā reģionālā partija "Mēs - Talsiem un novadam" noslēdza ar "Progresīvajiem" līgumu par sadarbību gan 14.Saeimas vēlēšanās, gan nākotnē. Galvenie sadarbības iemesli bija "palīdzēt ar savu pieredzi risināt valstī samilzušās problēmas", norāda reģionālā partija. Tā laika partijas pārstāvji Talsu novada domē - Zelderis, Ilva Norenberga, Lauris Pīlēģis un Kalvis Kalniņš piekrita būt "Progresīvo" Kurzemes sarakstā.

"Minētajai partijai ir atšķirīgs attīstības un sadarbības redzējums, līdz ar to partijas "Mēs - Talsiem un novadam" valde vienbalsīgi nolēma izbeigt sadarbību ar politisko partiju "Progresīvie", paziņojumā lēmumu skaidro partijas priekšsēdētāja vietnieks Pīlēģis.

Saeimā "Jaunās vienotības" frakcijai ir 25 deputāti, Zaļo un zemnieku savienībai - 16, tagad, kad Zelderis pametis "Progresīvajiem" - deviņi, tātad kopā 50 deputātu balsis. Faktiski koalīciju balsojumos atbalsta arī pie frakcijām nepiederošie deputāti Oļegs Burovs (GKR) un Igors Rajevs. Kopumā koalīcijas balsu skaits Saeimā sarucis līdz 52.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Svētdiena būs saulaina un sausa

Svētdiena būs saulaina un sausa, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas