Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Ziedojumus Austrumukrainas separātistiem, iespējams, vāc tepat Rīgā

Kādas daudzdzīvokļu ēkas pagrabā Rīgas centrā darbojas nereģistrēta Humāno brīvprātīgo organizācija, kas deklarē savu piederību Jaunkrievijas Ārlietu ministrijai un vāc ziedojumus, kuri it kā domāti Austrumukrainas bēgļiem, trešdien vēsta LTV Panorāma.

"Cilvēki nes pārtikas produktus, tualetes piederumus un citas mantas, piemēram, redziet, šeit ir bērnu autiņi," filmēšanas komandai visu laipni izrāda dežūrējošā brīvprātīgā Valentīna Muratova, kurai pašai Doņeckas apgabalā dzīvojot radi. Viņa atzīst, ka ziedotāju aktivitāte nav liela, jo dienā atnākot divi, trīs cilvēki, pārsvarā pensionāri.

Savāktās mantas augustā plānots nosūtīt Austrumukrainas bēgļiem, tomēr organizācija jau nonākusi Latvijas tiesībsargājošo iestāžu uzmanības lokā, kuras par tās mērķiem nav tik drošas. Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis jau paziņojis, ka likumsargi nepieļaus palīdzības sūtīšanu separātistiem.

Šajā pagrabiņā militāra rakstura preces nemana, tomēr organizācijai esot atzari arī Lietuvā un Igaunijā. Tallinas mediji nesen punktā uzgājuši militārās kamuflāžas tērpus. Organizācijas koordinators Staņislavs Bukains Panorāmai stāsta, ka tas bijis tikai pārpratums: "Mums pirmajā dienā atnesa kamuflāžu, bet mēs tās mantas atgriezām, jo palīdzam tikai mierīgajiem iedzīvotājiem un bēgļiem."

Latvijas drošības policiju šādas atrunas gan nav pārliecinājušas. Lai gan minētā organizācija deklarē, ka palīdz tikai mierīgajiem iedzīvotājiem, iepriekš pausts arīdzan publisks atbalsts kaujiniekiem. Likumsargi norāda - ja kāds tiešām mēģinātu sniegt atbalstu kaujiniekiem, tas šajā gadījumā būtu likumpārkāpums. Drošības policija turpinās rūpīgi sekot notiekošajam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas