Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

ZM: Selgas vafeļu nomelnošana grauj patērētāju uzticību produktam

Nomelnojošu ziņu izplatīšana grauj gan Latvijas, gan citu valstu patērētāju uzticību attiecīgam produktam, komentējot Selgas vafeļu skandālu, norādīja Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

"Tā kā pārtikas nozare ieņem nozīmīgu lomu Latvijas eksporta bilancē, tad šāda veida līdzīgi konflikti nākotnē varētu atstāt negatīvu ietekmi uz Latvijas ekonomiku kopumā," atzīst ZM pārstāvji.

Zemkopības ministrija uzskata, ka izplatīt publisku paziņojumu par kāda produkta kaitīgo ietekmi uz cilvēka veselību var tikai tajā gadījumā, ja ir gūta pilnīga pārliecība par rezultātu ticamību un pareizību.

"Šajā gadījumā vajadzēja veikt izvērtējumu dažādu valstu ražotāju ražotiem šīs grupas produktiem, nevis analizēt tikai viena Latvijas ražotāja un Latvijā iecienīta zīmola produktu," uzsver ZM pārstāvji.

Tādējādi Zemkopības ministrija uzskata, ka šādu ziņu izplatīšana bez rūpīgas pārbaudes ir nekorekta, kā arī norāda, ka ar konkrētiem faktiem un pierādījumiem par kāda produkta kaitīgumu būtu vispirms jāvēršas atbildīgajās iestādēs.

"Uzņēmums var vērsties tiesā, lai piedzītu radušos zaudējumus, uzņēmumam arī jāinformē sabiedrība par savu produktu sastāvu, skaidrojot to patieso nozīmi un ietekmi," atzīst ZM pārstāvji.

Kā ziņots, Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma vēstīja par dāņu profesora Stēna Stendera izpētīto, ka Laimas ražotās vafeles Selga esot kaitīgas cilvēka veselībai. Profesora sarakstā, kurā ir vairāk nekā 1000 produktu, Latvijā ražotās vafeles ierindotas ceturtajā vietā.

Vēlāk dāņu profesors Stenders, kas iepriekš paziņojis par  Selgas vafeļu kaitīgumu, Uztura padomēs sēdē atvainojās par kļūdu testēšanas rezultātos un sacīja, ka rezultātus paziņojis, jo ir satraucies par Latvijas iedzīvotāju labsajūtu.

Neskatoties uz skandālu, publiski paužot nepatiesus apgalvojumus par  Selgas vafeļu kaitīgumu, dāņu profesors Stenders turpina kritizēt Latvijas uzņēmuma NP Foods ražotās  Selgas vafeles.

Intervijā žurnālam Lietišķā Diena Stenders, lai arī atvainojas par kļūdu vafeļu testēšanas rezultātos, kas radušies laboratorijas vainas dēļ, joprojām apgalvo, ka šis produkts satur pārāk daudz transtraukskābju un slikti ietekmē veselību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas