Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Žurnāla Playboy intervija ar Kravcovu nominēta Izcilības balvai Latvijas presē

Latvijas Žurnālistu asociācija pirmdien paziņoja nonminantus - publikācijas, kas uzskatāmas par izciliem sasniegumiem žurnālistikā aizvadītajā 2011.gadā. Izcilības balvu ieguvēji tiks paziņoti piektdien, 16.martā, Reiterna namā. 

Publikācijas vērtēja pieci LŽA ievēlēti komisijas locekļi: Arnis Krauze, Gints Grūbe, Ainārs Dimants, Evita Puriņa un Lauris Zvejnieks. Ja balsojums skāra kāda no žūrijas locekļa pārstāvētos medijus, tad viņi balsojumā nepiedalījās. 

Asociācijas žūrija Izcilības balvai izvēlējās trīs nominantus katrā no balvu kategorijām. Starp nominantiem ir arī izdevniecības Dienas mediji izdevumi.

Presē nominēti Ivars Āboliņš un Egils Zirnis par žurnālā Playboy publicēto interviju ar bijušo parlamenta deputātu Valēriju Kravcovu, Uldis Tīrons par intervijām žurnālā Rīgas Laiks ar Valdi Turinu un Egilu Levitu par Latvijas valsts pastāvēšanas jēgu, kā arī Sanita Jemberga par žurnālā Ir publicēto rakstu sēriju par airBaltic.

Radio žurnālistikā nominantu vidū ir trīs žurnālisti no Latvijas Radio - Uģis Lībietis (par reportāžām no Minskas), Zaiga Grīnberga (Andra Amerika portrets) un Ginta Mūrniece (sižeti par Hipotēku bankas sadalīšanas procesu).

Reģionālo mediju konkurencē nominēti Dainis Kārkluvalks par Talsu Vēstīs publicēto fotostāstu par Latvijas valsts vēsturi, Rietumu radio rīta programma Rīta Radiators, laikraksts Zemgales Ziņas par aktīvu un neatlaidīgo sekošanu novada amatpersonu darbībai un lēmumiem.

Televīzijā par labākajiem darbiem atzīts Ingas Šņores (De facto) sagatavotā sižetu sērija par Latvijas Valsts mežu ziedojumu politiku, Arņa Krauzes intervija LTV Panorāmā ar Klāvu Olšteinu un Irēnu Krūmani, kā arī Swedbank klientu panikas vakars tiešraidē LTV, un Oditas Krenbergas (TV3, Nekā personīga) sižetu sērija par Kubā dzīvojušās Neimaņu ģimenes atgriešanos Latvijā.

Interneta mediju vidē - barikāžu radio Ir.lv, portālā Delfi publicētais Zanes Mačes raksts Anglijas tiesa pieprasa Lembergam zvērēt par saviem īpašumiem, kā arī Fotokvartāls.lv publicētais Zanes Zajančkauskas materiāls Kā nepamanīt 9. maiju?.

Kandidātus balvai drīkstēja izvirzīt jebkurš medijs, tā vadība vai žurnālisti, ja publikācijas bija sabiedriski nozīmīgas un aktuālas, radījušas rezonansi sabiedrībā un ietekmējušas procesus, tajās ievērota labas žurnālistikas prakse, kā arī, ja tās atbilst LŽA Ētikas kodeksa principiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas