Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Zvanot uz paaugstinātas maksas numuriem, turpmāk varēs izvēlēties, vai saņemt brīdinājumu

Balss telefonijas klientiem turpmāk būs iespēja izvēlēties, vai, zvanot uz paaugstinātas maksas numuriem, saņemt brīdinājuma signālu vai nē, aģentūru LETA informē Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK).

Kā informē SPRK, sākot ar 19.jūliju, tiem elektronisko sakaru komersantiem, kas sniedz balss telefonijas pakalpojumus un nodrošina iespēju galalietotājiem saņemt informāciju jeb brīdinājuma signālu par izsaukumiem uz telefona numuriem, kuriem operators noteicis paaugstinātu tarifu, turpmāk būs jādod iespēja galalietotājam izvēlēties - saņemt šādu pakalpojumu vai nē.

Komersantiem, kuri patlaban galalietotājam jau nodrošina brīdinājuma signālu, individuāli jāinformē galalietotājs par brīdinājuma signāla atteikuma kārtību un jāpiedāvā galalietotājam iespēja atteikties no brīdinājuma signāla izmantošanas. Savukārt jaunajiem galalietotājiem jau sākotnēji būs jāpiedāvā izvēles iespējas.

Šādu kārtību paredz SPRK izstrādātie Galalietotāju informēšanas par paaugstinātu tarifu izsaukumiem noteikumi. Tie nosaka kārtību un termiņu, kādā elektronisko sakaru komersanti, kas sniedz balss telefonijas pakalpojumus, nodrošina iespēju galalietotājiem saņemt informāciju par izsaukumiem, kuriem komersants piemēro paaugstinātu tarifu.

Līdz ar noteikumu stāšanos spēkā informācijas saņemšanai tiek ieviests galalietotāja iestāšanās izvēles princips, kas noteic, ka brīdinājuma signālu galalietotājam nodrošina tikai tādā gadījumā, ja galalietotājs piekrīt šāda signāla nodrošināšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas