Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Zvidriņa gatavo jaunu pieteikumu Administratīvajai rajona tiesai

Uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku no amata atstādinātā Kultūras ministrijas (KM) valsts sekretāre Solvita Zvidriņa gatavo jaunu pieteikumu Administratīvajai rajona tiesai ar prasību atcelt kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) rīkojumu par viņas atstādināšanu un disciplinārlietas ierosināšanu.
Zvidriņa pastāstīja, ka, iepazīstoties ar 2012.gada 3.janvāra Administratīvās rajona tiesas tiesneses Daces Ābeles lēmumu un konsultējoties ar juristiem, viņa konstatējusi, ka pieteikums nav izskatīts pēc būtības. Tiesas lēmumā ir pateikts, ka vienā pieteikumā ir jāapvieno divas lietas - gan atstādināšanas, gan disciplinārlietas jautājums.

Tā kā kopš 2011.gada 30.decembra esot parādījušies jauni fakti, Zvidriņa gatavojot jaunu pieteikumu tiesai. "Līdz ar to bezjēdzīgi pārsūdzēt iepriekšējo Administratīvās rajona tiesas lēmumu," sacīja Zvidriņa. Viņa piebilda, ka, "protams, novērtē", ka tiesa viņas pieteikumu ir izskatījusi triju dienu laikā saspringtajā gadu mijā.

Jau ziņots 5.janvārī Administratīvā rajona tiesa atteicās pieņemt izskatīšanai Zvidriņas pieteikumu, kurā lūdza atcelt kultūras ministres Jaunzemes-Grendes rīkojumu par viņas atstādināšanu un disciplinārlietas ierosināšanu. Šāds lēmums esot pieņemts, jo tiesa atzinusi apstrīdēto kultūras ministres Jaunzemes-Grendes rīkojumu par starplēmumu, kas nav pārsūdzams administratīvajā procesā noteiktajā kārtībā.

Tiesas atteikšanos pieņemt pieteikumu izskatīšanai un ierosināt lietu par Jaunzemes-Grendes rīkojuma atcelšanu Zvidriņa 10 dienu laikā varēja apstrīdēt Administratīvajā apgabaltiesā, iesniedzot blakussūdzību.

Zvidriņa ir paudusi viedokli, ka viņas atstādināšanai ir pavisam citi iemesli, nekā tiek norādīts kultūras ministres Jaunzemes-Grendes rīkojumā par disciplinārlietas ierosināšanu. Pēc Zvidriņas teiktā, domstarpību pamatā ir valsts sekretāres un ministres atšķirīgie viedokļi par nepieciešamību pildīt Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunās ēkas "Gaismas pils" būvniecības līgumā ierakstīto prasību par būvdarbu izmaksu indeksāciju atbilstoši tirgus situācijai.

Nacionālā būvkompānija apšaubot līdz šim lietoto aprēķinu metodiku un neveicot indeksāciju, kas varētu valsts budžetā, pēc Zvidriņas teiktā, ietaupīt vairāk nekā vienu miljonu latu.

Zvidriņa arī pastāstīja, ka Jaunzeme-Grende otrajā dienā pēc stāšanās amatā Kultūras ministrijā esot paziņojusi, ka viņa norobežojas no "Gaismas pils" projekta, jo būvkompānijas "RBSSKALS" valdes priekšsēdētājs Māris Saukāns ir viņas labs paziņa.

Tomēr turpmākajā laikā valsts sekretāre Zvidriņa no Jaunzemes-Grendes esot saņēmusi gan mutiskus, gan vēlāk arī rakstiskus rīkojumus, kas mudinājuši veikt pretlikumīgus vai valsts interesēs neatbilstošus uzdevumus, piemēram, Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta uzraudzības padomes sēdē runāt par nepieciešamību indeksēt "Gaismas pils" būvniecības izmaksas.

"Gaismas pils" būvuzraugs "Hill International" ir 29.decembrī iesniedzis Kultūras ministrijā detalizētus aprēķinus, kas rāda, ka šā gada otrajā ceturksnī Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunās ēkas būvdarbu izmaksu samazinājums ir 836 113,12 latu, trešajā ceturksnī - 802 941,79 latu, kopā - 1 639 054,9 lati.

Zvidriņa ir informējusi Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V), ka kultūras ministre vēlas izrēķinātos ar valsts sekretāri, kura nepilda ministres mutvārdos uzdotos pretlikumīgos uzdevumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas