Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Twitter aptur balto pārākuma sludinātāju kontus

Tie, kā tiek uzskatīts, palīdzējuši Donaldam Trampam uzvarēt ASV prezidenta vēlēšanās.

Starp apturētajiem kontiem ir ASV balto nacionālistu "alternatīvo labējo" (alt-right) kustības līdera Ričarda Spensera konts, kā arī ar viņa žurnālu un domnīcu saistīti konti.

"Pamatā ir apturēta visa mana digitālā klātbūtne Tviterī," Spensers paziņoja videoierakstā vietnē YouTube. "Tas ir korporatīvs staļinisms; notiek liela tīrīšana."

Spensers salīdzīnāja Twitter īstenoto kontu apturēšanu ar to, kā Ādolfs Hitlers 1934.gadā iznīcināja opozīciju savai nacionālsociālistu partijai, lai konsolidētu varu Vācijā, īstenojot tā saukto "garo nažu nakti".

"Es domāju, ka Twitter, Facebook un citus ir dziļi traumējušas šīs vēlēšanas un tas, ka sociālie mediji palīdzēja ievēlēt Trampu," sacīja Spensers savā videoierakstā.

Atbildot uz ziņu aģentūras AFP jautājumiem par kontu apturēšanu, Twitter atsaucās uz saviem noteikumiem, kas aizliedz "vardarbības draudus, mocīšanu, naidīgu uzvedību", un savu solījumu vērsties pret kontiem, kas pārkāpj šo politiku.

Konti apturēti pēc tam, kad Twitter otrdien sāka izmantot jaunu ieroci pret interneta "troļļiem" - paplašinātu opciju "mute" ("mēms"), kas ļauj lietotājiem bloķēt kontus, kuri sūta nepiemērotus paziņojumus.

Twitter februārī apturēja vairāk nekā 125 000 kontu, kas lielākoties bija saistīti ar grupējumu Islāma valsts, pastiprinot centienus izskaust "teroristu saturu" populārajā mikroblogu platformā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits