Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

ASV aizsardzības ministrs aicina piesardzīgi vērtēt uzbrukumu Irānai

ASV aizsardzības ministrs Leons Paneta ceturtdien brīdināja par briesmām, kas saistītas ar militāru triecienu Irānai, norādot, ka tas varētu nopietni ietekmēt reģionu, neapturot Teherānas kodolprogrammu.

"Ir jābūt uzmanīgam pret negribētām sekām," sacīja Paneta. "Šīs sekas var ietvert ne tikai Irānas neatturēšanu no tā, ko tā grib izdarīt, bet arī tam var būt nopietna ietekme uz reģionu un ASV spēkiem reģionā."

Paneta izteicās, ka viņš ir vienisprātis ar savu priekšgājēju, bijušo aizsardzības ministru Robertu Geitsu, ka Irānas bombardēšana tikai nobremzētu tās kodolprogrammu uz trim gadiem.

Pēc viņa tiktā, Vašingtona visu uzmanību velta diplomātijai un risina sarunas ar sabiedrotajiem par papildus sankciju noteikšanu Irānai. Militārs uzbrukums Irānai būtu pēdējā izvēle, viņš norādīja.

Atbildot uz jautājumu, vai Savienotās Valstis paciestu ar kodolieročiem bruņotu Irānu sankciju neveiksmes gadījumā, Paneta pauda cerību, ka tas nenotiks.

Starptautiskā Atomenerģijas aģentūra (IAEA) otrdien paziņoja, ka tās rīcībā ir ticama informācija, kas liecina, ka Irāna strādā pie atomieroču izveides.

Izmantojot informāciju, ko ieguvuši desmit ārvalstu izlūkdienesti, kā arī savus datus, IAEA ziņojumā secināts, ka Irānai ir izdevies nosegt praktiski visus sektorus, kas nepieciešami kodolieroču izveidei.

Izraēlas pārstāvji pagājušajā nedēļā izteicās, ka pret Irānas kodolobjektiem varētu tikt vērsti gaisa triecieni. Izraēlas prezidents nedēļas nogalē apliecināja - iespēja, ka šāds solis tiks sperts, kļūst arvien ticamāks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits