Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

ASV apmācītie sīriešu kaujinieki atdevuši bruņojumu ar Al Qaeda saistītam grupējumam

ASV apmācītu sīriešu kaujinieku grupa apmaiņā pret drošu ceļu ar Al Qaeda saistītajam grupējumam _Al Nusra _atdevusi daļu munīcijas un bruņojuma, piektdien paziņoja Pentagons.

"Diemžēl mēs šodien uzzinājām, ka Jauno Sīrijas spēku (NSF) vienība atdevusi Al Nusra sešus pikapus un daļu savas munīcijas," sacīja Pentagona pārstāvis kapteinis Džefs Deivss.

Savukārt ASV centrālās pavēlniecības (CENTCOM) pārstāvis pulkvedis Patriks Raiders sacīja, ka kaujinieki savu bruņojumu atdevuši apmaiņā pret drošu ceļu caur Al Nusra darbības zonu. CENTCOM pārrauga operācijas pret Islāma valsti Sīrijā un Irākā.

"Ja ziņas ir patiesas, ka NSF locekļi snieguši ekipējumu Al Nusra, tas ir ļoti satraucoši un pārkāpj Sīrijas apmācības un ekipēšanas programmas instrukcijas," piebilda Raiders.

Pēc viņa teiktā, atdotie pikapi un munīcija ir aptuveni ceturtā daļa no ASV piešķirtajiem līdzekļiem NSF.

ASV izveidotā programma sīriešu kaujinieku apmācībai Turcijā ir saskārusies ar vairākām problēmām un izpelnījusies ASV likumdevēju kritiku.

ASV armijas centrālās pavēlniecības vadītājs ģenerālis Loids Ostins vēl pagājušajā nedēļā atzina, ka ar Islāma valsti Sīrijā cīnās tikai "četri vai pieci" ASV apmācītie karotāji.

Pēc Al Qaeda Sīrijas atzara Al Nusra jūlijā notikušā uzbrukuma ASV apmācītajiem kaujiniekiem cīnīties palikuši tikai daži, Senāta Bruņoto spēku komitejas sēdē par ASV progresu cīņā ar džihādistiem pavēstīja Ostins.

Pagājušajā nedēļas nogalē uz Sīriju tika nosūtīta otra aptuveni 70 kaujinieku grupa un drīz sāka parādīties ziņas, ka viņi pārbēguši vai arī atdevuši bruņojumu.

Sākotnēji bija paredzēts, ka pusmiljardu dolāru vērtās programmas gaitā trīs gadu laikā ik gadu tiktu apmācīti aptuveni 5400 sīriešu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits