Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

ASV armija Irāku varētu pamest līdz 2011.gadam

Irāka vēlas panākt vienošanos ar ASV, kas dotu tiesības amerikāņu karavīriem turpināt atrasties tās teritorijā vēl trīs gadus, piektien paziņoja Irākas valdības pārstāvis Ali el Dabā.

Vašingtona un Bagdāde apgalvo, ka atrodas tuvu līguma parakstīšanai, kas ļauj palikt ASV spēkiem Irākā arī pēc šī gada beigām, kad beidzas ANO Drošības padomes mandāts. Līguma projektu pašreiz apstiprinot Irākas politiskie līderi, ziņo Reuters.

Irākas amatpersonas ziņo, ka vienošanās neparedz noteiktus ASV karaspēka izvešanas termiņus, tomēr viņi vēlas, lai tā noteiktu, ka lielākajai daļai amerikāņu karavīru vajadzētu atstāt Irāku līdz 2009.gada vidum, bet pārējiem to vajadzētu atstāt līdz 2011.gada beigām.

A. el Dabā sacīja, ka Irāka vēlas apspriest noteiktu laiku līdz kuram ASV spēkiem ir jāatstāj valsts un vēlas, lai vienošanās, kas ļauj viņiem atrasties Irākā, ir derīga tikai trīs gadus. "Pilnīga amerikāņu spēku izvešana atkarīga no situācijas valstī, Irākas vajadzībām un irākiešu valdības lēmuma," sacīja A. el Sabā.

ASV valsts sekretāre Kondolīza Raisa ceturtdien ieradās neizziņotā vizītē Bagdādē, lai palīdzētu izstrādāt vienošanos. Viņa noliedza, ka būtu panākta beigu vienošanās, bet sacīja, ka ir tuvu tam un, ka jebkurš armijas izvešanas termiņš varētu būt iespējams.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits