Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

ASV ģenerālis: Letāla bruņojuma nodošana Ukrainai tikai pasliktinātu situāciju

Letāla bruņojuma nodošana Ukrainai tikai novestu pie situācijas pasliktināšanās, paziņojis ASV sauszemes spēku komandieris Eiropā ģenerālleitnants Bens Hodžess.

"Mēs skaidri likām saprast: ASV grib, lai Ukraina varētu sevi aizsargāt. Ja ASV politika attiecībā uz [prettanku raķešu] Jevelin piegādēm Ukrainai izmainīsies, tad tas droši vien novedīs pie ukraiņu zaudējuma pieauguma kaujas laukā, jo krievi ievērojami palielinās savu militāro klātbūtni," intervijā radiostacijai "Amerikas balss" pavēstīja Hodžess. "Es domāju, ka pats labākais ir turpināt apmācīt ukraiņus un sniegt viņiem palīdzību."

Pēc viņa teiktā, Krievija pieliek maksimālas pūles, lai situācija Ukrainas austrumos nonāktu strupceļā.

"Mēs to negribam. To grib Krievija. Krievija grib radīt jucekli, lai nemaksātu par savu rīcību, lai Ukrainai būtu grūti iestāties Eiropas Savienībā (ES) vai iegūt ES kandidātvalsts statusu," uzsvēra Hodžess.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits