Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

ASV ģenerālprokurors sola apkarot slepenas informācijas nopludināšanu medijiem

ASV ģenerālprokurors Džefs Sešons piektdien paziņoja, ka valdība stingrāk vērsīsies pret darbiniekiem, kas medijiem nopludina slepenu informāciju.

Tieslietu ministrija pārskata savu politiku attiecībā uz pavēstu izdošanu medijiem, lai gūtu informāciju par avotiem, kas nopludina slepenos datus, pavēstīja Sešons.

"Mēs cienām preses svarīgo lomu un cienīsim to, taču tam ir robežas. Viņi nevar nesodīti apdraudēt dzīvības," sacīja Sešons.

Kopš Donalda Trampa stāšanās prezidenta amatā slepenu materiālu nopludināšana pieņēmusies spēkā.

Sešons kā piemēru kaitniecīgai materiālu nopludināšanai minēja šonedēļ laikrakstā The Washington Post publicētos Trampa un Meksikas prezidenta Enrikes Penjas-Njeto un Austrālijas premjerministra Malkolma Tērnbula sarunu atšifrējumus.

Kā norādīja Sešons, Tieslietu ministrija šogad trīskāršojusi izmeklēšanu skaitu par informācijas nopludināšanu un izvirzījusi apsūdzības četriem cilvēkiem.

Top komentāri

trusis nejaukais
t
privaatajaa sektoraa pastaav taada elementaara lieta kaa NDA agreement ko paraksta katrs darbinieks, kam ir pieeja informaacijai, kura nedriikst nonaakt 3 personu rokaas. sekas var buut dazhaadas, bet taadaas instituucijaas kur lietas saistaas ar politiku un valsts nosleepumu sekaam vajadzeetu buut kaa minimums restes uz paaris gadiem bez kautkaadiem tur aizraadiijumiem vai naudas izpirkumiem. tad taadi visaadi snoudenveidiigie pajoli aatri sapratiis, ka joki mazi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits