Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

ASV Kongresa deputāte nosauc par joku savu teikto par orkānu un zemestrīci kā Dieva brīdinājumu

ASV Kongresa deputāte no Minesotas štata Mišela Bahmane, kas pretendē uz izvirzīšanu par kandidāti prezidenta vēlēšanām no Republikāņu partijas, pirmdien paziņoja, ka ir tikai pajokojusi, nosaucot vētru "Airīna" ("Irene") un pagājušajā nedēļā notikušo zemestrīci ASV austrumos par Dieva brīdinājumu Vašingtonai, ka ir nepieciešams mainīt tās politiku.

Bahmane, kas izpelnījusies uzmanību, nesaudzīgi kritizējot demokrātu pārstāvi ASV prezidentu Baraku Obamu, Floridas pilsētas Painsianas iedzīvotājiem nedēļas nogalē teica, ka "Airīna" ir "Dieva pirksts", ka Vašingtonai jāmainās.

"Jādomā, ka Vašingtona jau ir sapratusi vēsti. Zemestrīce, orkāns. Jūs ieklausāties? Amerikas iedzīvotāji ir izdarījuši visu, kas vien viņu spēkos, un tagad ir laiks rīkoties Dievam un mēs to sadzirdam," viņa teica. Pēc šiem vārdiem daži klausītāji gan sāka ķiķināt.

Kad šie izteikumi izraisīja plašu rezonansi, Bahmane mēģināja mazināt to sekas. "Protams, es jokoju, to sakot. Būtu absurdi domāt, ka tas bijis kas cits. Es esmu cilvēks, kam patīk humors, man ir laba humora izjūta," sacīja Bahmane.

Bahmane, pretendējot uz izvirzīšanu par kandidāti prezidenta vēlēšanām, ir nākusi klajā arī ar citiem paziņojumiem, tostarp kļūdainiem. Bahmane nesen kādā runā sajauca Elvisa Preslija dzimšanas dienu ar viņa nāves dienu. Bahmane jūnijā apgalvoja, ka amerikāņu aktieris Džons Veins bijis no viņas dzimtās pilsētas - Aijovas štata Voterlū pilsētas, lai gan Veina dzimšanas vieta atrodas apmēram 240 kilometru attālumā no tās.

Bahmane ir labējā spārna republikāņu jeb tā dēvētās tējas dzeršanas kustības un reliģiozo sociāli konservatīvo favorīte sacensībā par to, kurš kļūs par Republikāņu partijas kandidātu nākamgad gaidāmajās ASV prezidenta vēlēšanās. Tomēr sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka viņa atpaliek no Teksasas gubernatora Rika Perija un mērenā Mita Romnija, kuru atbalsta uzņēmējdarbības pārstāvji partijā.

ASV  austrumkrastā pagājušajā otrdienā notika zemestrīce ar stiprumu 5,8 balles pēc Rihtera skalas. Tā izraisīja paniku un cilvēki tika evakuēti no  debesskrāpjiem Ņujorkā, kā arī no Pentagona un Kapitolija ēkas  Vašingtonā. Daudzi panikā atstāja ēkas arī bez evakuācijas rīkojuma. Tā nodarīja postījumus Vašingtonas Nacionālajai katedrālei un ASV Kapitolijam.

Atlantijas orkānā "Airīna" ("Irene"), kas svētdien reducējās par tropisko vētru un pēc tam par ciklonu, ir gājuši bojā vismaz 40 cilvēki 11 ASV austrumu štatos un Kanādā, pirmdien pavēstīja amatpersonas un vietējie plašsaziņas līdzekļi. Pirms ierašanās ASV "Airīna" pagājušajā nedēļā izraisīja vismaz piecu cilvēku nāvi Karību jūras valstīs un atkarīgajās teritorijās. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits